Αν δεν βρίσκετε το Nintendo Switch, κατηγορήστε την Apple | Digital Cube " />

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 0129 441

Digital Cube

Αν δεν βρίσκετε το Nintendo Switch, κατηγορήστε την Apple

Η αιτία που υπάρχει έλλειψη του Nintendo Switch στην αγορά, είναι η Apple και οι ανάγκες της για εξαρτήματα.

Η Nintendo αντιμετωπίζει μια αρκετά μεγάλη έλλειψη στην προμήθεια υλικών για το δημοφιλές Nintendo Switch, τη μικρή κονσόλα παιχνιδιών που παρουσίασε πρόσφατα (το Μάρτιο) και η αιτία γι’ αυτό είναι μάλλον η Apple.

Η έλλειψη συσκευών οφείλεται κυρίως σε οφείλεται κυρίως σε έλλειψη LCD οθονών και τσιπ μνήμης – υλικών που η Apple καπαρώνει για τα δικά της προϊόντα, όπως λένε βιομηχανικές πηγές στη The Wall Street Journal. Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, η μεγάλη ζήτηση υλικών από πλευράς Apple για το iPhone 7 και για άλλα προϊόντα της, έχει δημιουργήσει μεγάλη έλλειψη για τους υπόλοιπους κατασκευαστές και μεταξύ αυτών και της Nintendo.

Και αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί η Apple έχει μεγάλη δύναμη επιρροής στην προμηθευτική αλυσίδα – όντας μεγάλος πελάτης – με αποτέλεσμα να εκτοπίζει τους υπόλοιπους. Ως εκ τούτου, οι παραγγελίες της Apple εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα ενώ των υπολοίπων μπαίνουν «στην ουρά αναμονής». Παρόμοια, η Nintendo δεν μιλάει για την αιτία των καθυστερήσεων, αλλά προτιμάει να ρίξει το βάρος στη μεγάλη ζήτηση του Switch, μια ζήτηση που θα παραμείνει μεγάλη  κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με δικές της εκτιμήσεις.

Είναι αλήθεια πως το Switch, μια υβριδική συσκευή που μπορεί να κινείται μεταξύ σύνδεσης με την TV και φορητότητας σαν φορητή συσκευή εξίσου καλά, απεδείχθη μια από τις πιο δημοφιλείς κονσόλες της φετινής χρονιάς. Όμως αυτή τη στιγμή είναι σε έλλειψη στους περισσότερους μεγάλους πωλητές-αντιπροσώπους και κάθε νέο κομμάτι ξεπουλιέται γρήγορα.

Και από την άλλη, η εταιρία παλεύει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα προμηθειών. Η ιδέα να «σπρώξει» λίγο τα πράγματα «λαδώνοντας» τη μηχανή προμηθειών, θα επέφερε είτε μείωση των κερδών, είτε αύξηση του τελικού κόστους που θα πρέπει μετακυλήσει στον τελικό αγοραστή, κάτι που εταιρία του Κιότο δεν θέλει να συζητήσει επ’ ουδενί.

Αν πράγματι ο ένοχος είναι η Apple και οι ανάγκες της, τότε τα πράγματα δεν προβλέπεται να καλυτερέψουν, καθώς ακολουθεί η έλευση των iPhone 7S, 7S Plus και 8, πέρα από το Siri ηχείο, νέα iPad, MacBook Pro και ποιος ξέρει τι άλλο.Created by comgr.net