Μπορεί η Apple να έκανε την αρχή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα έμενε χωρίς απάντηση από τον ανταγωνισμό. | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Μπορεί η Apple να έκανε την αρχή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα έμενε χωρίς απάντηση από τον ανταγωνισμό.

Οι διπλές κάμερες έρχονται στα μεσαίο-φτηνά smartphone

Ένα παράδοξο είναι ότι η Apple προηγήθηκε σε κάτι πριν καν ο ανταγωνισμός το σκεφτεί και τώρα έρχονται όλο και περισσότεροι να το αντιγράψουν. Και αυτό είναι η διπλή κάμερα του iPhone 7 Plus. Αν και η Apple συνήθως δε δείχνει το δρόμο, αλλά το πώς πρέπει να δουλεύει κάτι σωστά (εφόσον άλλοι έχουν προσπαθήσει και έχουν φτιάξει «χλιαρές» εκδόσεις), στην περίπτωση αυτή, έγινε το ανάποδο, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να ακολουθούν το παράδειγμά της αυτή τη φορά.

Όχι ότι αυτό είναι κακό, αλλά τώρα μάλλον έρχονται οι άλλοι να δείξουν πώς πρέπει να είναι μια διπλή κάμερα. Το αν το πετυχαίνουν ή όχι το αφήνουμε στην κρίση του καθενός, αφού διαβάσει κριτικές των εν λόγω συσκευών. Από την άλλη όμως, το να έχεις (έστω και λίγο κατώτερη) διπλή κάμερα σε ένα smartphone που κοστίζει λιγότερο από 300€ σε σύγκριση με ένα iPhone 7 Plus των 700-800€, δεν παύει να είναι σημαντικό (το λιγότερο).

Έτσι λοιπόν, το νέο τσιπ Snapdragon 450 της Qualcomm (στην περίπτωσή μας, αλλά όχι το μόνο) προσφέρει ένα σωρό νέες δυνατότητες και χαμηλό κόστος σε ανταγωνιστικά smartphone και tablet που θα το «φορέσουν».

Διπλές κάμερες λοιπόν και τεχνικές θολώματος υποβάθρου για πορτρέτα (bokeh) ήταν κάτι που θα βρίσκαμε σε ναυαρχίδες κάποιων εταιριών (π.χ. Apple, Huawei, και τώρα Samsung). Τελευταία όμως, κάτι τέτοιο έχει αρχίσει να εμφανίζεται και σε μεσαίας κατηγορίας smartphone άλλων εταιριών και, με τη βοήθεια του νέου Snapdragon, μάλλον θα βαρεθούμε πια να το βλέπουμε, ακόμη και σε απλές και φτηνές συσκευές.

Οι δυνατότητες που το νέο τσιπ προσφέρει σε μια κάμερα, είναι της τάξης των 13+13 megapixel (για διπλές) και των 21 megapixel για μονές μαζί με εφέ bokeh πραγματικού χρόνου!

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που προσφέρει το νέο τσιπ σε φθηνές συσκευές, είναι η σάρωση αμφιβληστροειδούς για ξεκλείδωμα συσκευής (όπως στο νέο Galaxy S8)!

Και ακόμη, καλύτερες μπαταρίες (λόγω καλύτερης διαχείρισης ενέργειας) και μεγαλύτερη ισχύ. Αυτά χάρη στη νέα αρχιτεκτονική των 14nm και μαζί με αυτά τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης με το νέο της τεχνολογικό πρότυπο «Quick Charge 3.0» που δίνει φόρτιση από 0% σε 80% σε 35 λεπτά.

Επίσης οι ταχύτητες εν γενεί θα βελτιωθούν στα smartphone που θα έχουν το νέο τσιπ με χρόνους φόρτωσης εφαρμογών κατά 10-20% μικρότερους. Τα γραφικά θα αποδίδονται κατά 25% ταχύτερα με χρήση 30% λιγότερης ισχύος.

Βέβαια, όσο περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά χρησιμοποιούνται, τόσο ανεβαίνει το κόστος της συσκευής, οπότε, πολλοί κατασκευαστές θα χρησιμοποιήσουν τα πιο «πιασάρικα» (όπως οι διπλές κάμερες) και θα αποφύγουν αυτά που δεν. πολυφαίνονται για να έχουν έτσι λογικά κόστη.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, προβλέπονται αρκετές συσκευές να κυκλοφορήσουν με το νέο τσιπ.