Χρειάστηκαν μόλις δύο βδομάδες για το jailbreak του iOS 11 | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

6986049080

Digital Cube

Χρειάστηκαν μόλις δύο βδομάδες για το jailbreak του iOS 11

Χάκερ έσπασαν το κλείδωμα του iOS 11 σε μόλις δύο βδομάδες από την πρώτη beta που κυκλοφόρησε.

Λίγο καιρό πριν, παρουσιάστηκε στο Youtube ένα βίντεο που έδειχνε τις διάφορες νέες λειτουργίες του iOS 11 ο οποίες ήταν εμπνευσμένες από ήδη υπάρχουσες σε jailbroken συσκευές ή στο Android. Η αλήθεια είναι ότι η Apple, καλά θα έκανε έστω και ανεπίσημα να υποστηρίζει την κοινότητα του jailbreak, γιατί παρουσιάζουν ιδέες που είναι εξαιρετικές – πολλές από αυτές – και που μετά θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει στις επίσημες εκδόσεις του iOS (κάτι που έγινε με το iOS 11).

Τα νεότερα του χώρου του jailbreak όμως, ήταν ότι η νέα έκδοση 11 του iOS (η beta εννοείται), είχε ήδη «σπάσει» από τα «τζιμάνια» του χώρου και επίσης και οι τελευταίες beta εκδόσεις έχουν χακαριστεί προκειμένου να μπορούν να φορτώνουν μη υποστηριζόμενες και εκτός App Store εφαρμογές όσοι το επιθυμούν.

Προτού όμως ενθουσιαστείτε πάρα πολύ, σκεφτείτε ότι, το χακάρισμα αυτό αποδεικνύει ότι και η ασφάλεια του iOS 11 μπορεί να διαπεραστεί. Το jailbreak του iOS 11 παρουσιάστηκε δοκιμαστικά στην Έκθεση για το Απόρρητο των Κινητών (Mobile Security Conference – MOSEC) του 2017 στην Κίνα σαν ένα νέο «κόνσεπτ» σύμφωνα και με το Redmond Pie.

Δεν υπάρχει ωστόσο καμιά εγγύηση ότι το συγκεκριμένο jailbreak θα δοθεί δημόσια στο κοινό, στο προσεχές μέλλον ή και ότι θα λειτουργήσει σωστά με την έλευση της τελικής επίσημης έκδοσης του iOS 11. Το συγκεκριμένο jailbreak αποδίδεται στον Liang Chen των εργαστηρίων  Tencent Keen, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο σε σχέση με τις μέχρι τώρα ομάδες που ασχολούνται με το «ευγενές» αυτό σπορ.

Ακόμη κι αν οι γνωστές ομάδες χάκερ που κάνουν jailbreak στο iOS καταφέρουν κάτι, μην περιμένετε να το παρουσιάσουν πριν την επίσημη έκδοση του iOS 11 το Σεπτέμβριο. Αν το έκαναν νωρίτερα, η Apple θα διόρθωνε το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκε από την αρχή κιόλας της επίσημης παρουσίασης του νέου iOS.

Το jailbreak του iOS, παρ’ όλους τους κινδύνους που ενέχει, προσφέρει σε πολλούς προγραμματιστές τη δυνατότητα να πουλήσουν εφαρμογές που έχουν αποκλειστεί από το App Store. Όμως, από την άλλη, τέτοιες ενέργειες είναι πάντα επικίνδυνες διότι μπορεί κάποιος να βρεθεί με κακόβουλο λογισμικό στο iPhone του χωρίς καν να το πάρει είδηση. Γι’ αυτό το λόγο, το συγκεκριμένο «σπορ» είναι μόνο για όσους ξέρουν τι κάνουν και μπορούν να προστατευτούν αποτελεσματικά.