Χρήση της καταγραφής οθόνης στο iOS 11 | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Χρήση της καταγραφής οθόνης στο iOS 11

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία Screen Recording στο iOS 11.

Όπως είδαμε στην τελευταία παρουσίαση της Apple, το iOS 11 θα φέρει μαζί του αρκετές ανανεώσεις που είναι ενδιαφέρουσες και χρήσιμες και διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την εργασία με τις συσκευές της Apple. Μια πολύ ενδιαφέρουσα και αληθινά χρήσιμη λειτουργία όμως που – περιέργως – δεν ανακοινώθηκε, είναι η λειτουργία «Καταγραφής Οθόνης» (Screen Recording), που πραγματικά λύνει τα χέρια όταν κάποιος θέλει να καταγράψει τα τεκταινόμενα στην οθόνη της iOS συσκευής του σε ένα αρχείο βίντεο.

Μέχρι τώρα, για να πετύχει κανείς κάτι τέτοιο, έπρεπε να ενώσει τη συσκευή του με το Mac μέσω καλώδιου lightning-USB και, με τη βοήθεια του QuickTime, να καταγράψει το περιεχόμενο της οθόνης του iPhone-iPad του. Άλλος τρόπος για να γίνει αυτό, ήταν με τη χρήση προγραμμάτων τρίτων, μέσα από πολύπλοκες διαδικασίες (γιατί δεν υπάρχουν στο App Store) που απαιτούν «sideloading» ή jailbreak της συσκευής.

Άρα, καταλαβαίνουμε ότι η εν λόγω λειτουργία είναι πολύ βολικό που προστέθηκε και δεν καταλαβαίνουμε από την άλλη, το ότι η Apple τήρησε σιγή πάνω στο θέμα και την ανακαλύψαμε ψάχνοντας.

Να λοιπόν πώς θα την ενεργοποιήσετε:

  • Ακολουθείστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Κέντρο Ελέγχου > Περισσότερα στην iOS συσκευή σας.
  • Πατήστε το πράσινο «+» δίπλα στο Καταγραφή Οθόνης για να το προσθέσετε στο Κέντρο Ελέγχου.

  • Αφού γίνει αυτό, σύρετε από κάτω προς τα πάνω για να εμφανίσετε το Κέντρο Ελέγχου. Θα δείτε ότι το πλήκτρο του Screen Recording έχει προστεθεί σε αυτό.
  • Πατήστε το για να αρχίσει η καταγραφή των ενεργειών σας σε βίντεο.
  • Μόλις τελειώσετε, πατήστε την μπλε μπάρα στην κορυφή της οθόνης και πατήστε το «Stop» για να σταματήσει η καταγραφή.

Ωραίο δεν είναι; Μια πραγματικά χρήσιμη λειτουργία που πιθανότατα θα σας λύσει τα χέρια, ειδικά αν φτιάχνετε εκπαιδευτικά βίντεο για το iOS.