Έχετε στρες; Αυτή η συσκευή μπορεί να σας ηρεμήσει | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Έχετε στρες; Αυτή η συσκευή μπορεί να σας ηρεμήσει

Μια συσκευή σαν ρολόι, που μιμείται τον καρδιακό παλμό, μπορεί να ηρεμήσει την δική σας καρδιά από το στρες.

Μια νέα μελέτη λέει ότι ένας ρυθμικός παλμός από μια «φορετή» συσκευή μπορεί να μειώσει το στρες. Αν λοιπόν νιώθετε στρες, ένα «ρολόι» που μιμείται – με δόνηση – τον καρδιακό παλμό, μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσετε σε καταστάσεις στρες, σύμφωνα με αυτή τη νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Royal Holloway, του Λονδίνου.

Η συσκευή λέγεται «doppel» και παράγει ρυθμικές δονήσεις στο εσωτερικό του καρπού. Η συσκευή είναι σχεδιασμένη να εκμεταλλεύεται την εσωτερική μας τάση να συμμορφωνόμαστε με εξωτερικούς ρυθμούς (όπως στη μουσική π.χ.) κι έτσι να μας καλμάρει όταν νιώθουμε αγχωμένοι.

«Αρκετοί χρήστες είπαν ότι το doppel τους βοήθησε να νιώσουν πιο εστιασμένοι και σε εγρήγορση, ιδιαίτερα όταν το το doppel δονούνταν σε μεγαλύτερες ταχύτητες», είπε ο Μάνος Τσακίρης, ένας από τους ψυχολόγους που εργάστηκαν στην έρευνα. «Έχουμε κάνει ένα ακόμη τεστ, στο εργαστήριό μου, όσον αφορά την επίδραση του doppel στην εστίαση κι εγρήγορση. Μετά από αυτά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, το σημαντικό ήταν να αποδείξουμε ότι μπορεί να έχει αποτέλεσμα και στην παραγωγή ηρεμίας.»

Στις δοκιμές, ο Τσακίρης και η ομάδα του έκαναν προσομοίωση στρεσογόνων καταστάσεων με το να ζητήσουν από τους συμμετέχοντες να ετοιμαστούν για μια ομιλία σε κοινό, μια κατάσταση που παράγει αρκετό στρες.

Στη μελέτη, που εκδόθηκε στο περιοδικό Scientific Reports, οι συμμετέχοντες που φορούσαν το doppel, νόμιζαν ότι η συσκευή μέτραγε την πίεση του αίματος.

Αντί αυτού, η συσκευή δεν έκανε τίποτε στη μία ομάδα, ενώ στην άλλη παρήγαγε απαλούς παλμούς, πιο αργούς από τον κανονικό καρδιακό παλμό. Στις μετρήσεις, που παίρνονταν και από τις δύο ομάδες, φάνηκε ότι η ομάδα όπου η συσκευή λειτουργούσε, παρουσίασε κατάσταση μειωμένου στρες και μεγαλύτερης ηρεμίας.

Η συσκευή θα διατίθεται για προ-παραγγελίες σε κόστος 125 λιρών Αγγλίας και αναμένεται να παραδοθεί, σε όσους την παραγγείλουν, μέσα στο καλοκαίρι. Για παραγγελίες ακολουθείστε το σύνδεσμο: http://www.doppel.london/pre-order-doppel/