Επαναστατική συσκευή βοηθάει τους σχεδόν τυφλούς να δουν! | Digital Cube

Email: info@digital-cube.gr

211 411 6454

Digital Cube

Επαναστατική συσκευή βοηθάει τους σχεδόν τυφλούς να δουν!

Μια επαναστατική συσκευή Επαυξημένης Πραγματικότητας βοηθάει τους ανθρώπους με πολύ μεγάλη μυωπία να δουν καθαρά.

Υπάρχει μια ομάδα συνανθρώπων μας που ορίζονται ως «Νομικά Τυφλοί» (Legally Blind). πρόκειται για ανθρώπους με τόσο υψηλή μυωπία που νομικά θεωρούνται ότι είναι ουσιαστικά τυφλοί και τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης με τους κανονικά τυφλούς. Έτσι, μια εταιρία έφτιαξε κάτι διαφορετικό. Αντί να φτιάξει μια ακόμη συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας για να «παίζουν» αυτοί που βλέπουν, έφτιαξε μια αντίστοιχη που θα προβάλει τον αληθινό κόσμο όπως είναι, στους νομικά τυφλούς.

Η συσκευή, που δημιουργήθηκε από μια εταιρία με βάση την Οττάβα του Καναδά με το όνομα eSight Eyewear 9 (https://www.esighteyewear.com/), στηρίζεται σε υψηλής ταχύτητας απόκρισης κάμερες HD που συλλαμβάνουν τα πάντα μπροστά στα μάτια του χρήστη. Αυτή η εικόνα κατόπιν επαυξάνεται, βελτιώνεται από ειδικούς αλγορίθμους και προβάλλεται σε δύο OLED οθόνες μπροστά στα μάτια του χρήστη και, το σημαντικότερο, με μηδενική καθυστέρηση!

Το αποτέλεσμα είναι, μια τέτοια συσκευή να μπορεί να βοηθήσει τους νομικά τυφλούς, αλλά και οποιονδήποτε άλλο που έχει σοβαρά προβλήματα όρασης, να δει, να διαβάσει κλπ. Στην ουσία τους επιτρέπει να δουν και κατ’ αυτόν τον τρόπο τους δίνει την ικανότητα να εκτελούν τις διάφορες λειτουργίες που μπορούν και οι υπόλοιποι άνθρωποι. Αυτά σύμφωνα με την περιγραφή στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Η τελευταία έκδοση της συσκευής, η eSight 3, είναι πολύ ελαφριά και η μπαταρία της διαρκεί για έξι ολόκληρες ώρες χρήσης. Έχει επίσης τη δυνατότητα ταχείας αυτόματης εστίασης επιτρέποντας έτσι την απρόσκοπτη εστίαση σε κοντινά και μακρινά αντικείμενα χωρίς διακοπές. Και χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας είναι σε όλα καλύτερη από τις προκατόχους της.

Το κυριότερο πρόβλημα όμως, είναι η τιμή. Η συσκευή στοιχίζει 10.000$ και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα την καλύπτουν οι ασφάλειες. η εταιρία βέβαια παλεύει ώστε κάτι τέτοιο να αλλάξει και ελπίζει ότι κάποια μέρα, οι άνθρωποι με τέτοια προβλήματα θα μπορούν να βοηθηθούν από τη συσκευή της ώστε να έχουν μια περισσότερο φυσιολογική ζωή.