Η Apple εργάζεται πάνω σε τσιπ Τεχνητής Νοημοσύνης | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Η Apple εργάζεται πάνω σε τσιπ Τεχνητής Νοημοσύνης

Ένα νέο τσιπ Artificial intelligence (A.I) είναι η επόμενη έρευνα της Apple που θέλει να το χρησιμοποιήσει στο iPhone.

Η Apple εργάζεται αυτή τη στιγμή σε ένα νέο τσιπ Τεχνητής Νοημοσύνης (Τ.Ν) με την ονομασία «Apple Neural Engine» που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για προχωρημένες λειτουργίες Τ.Ν όπως η επεξεργασία εικονικής πραγματικότητας, η αναγνώριση προσώπου και ταχύτητας κλπ. Τα επόμενης γενιάς iPhone, με πρώτο το iPhone 8, αναμένεται να χρησιμοποιούν μια κάμερα με αίσθηση 3D βάθους για την αναγνώριση προσώπου.

Όταν η Apple παρουσίασε τη Siri για πρώτη φορά ως ψηφιακή βοηθό, είδαμε τους ανταγωνιστές της να κάνουν σοβαρές προσπάθειες για να τη φτάσουν και να την ξεπεράσουν, πράγμα που πέτυχαν, με το Amazon Echo να είναι αυτή τη στιγμή ο ηγέτης του χώρου και το Google Home να ακολουθεί από κοντά.

Τώρα, η Καλιφορνέζικη εταιρία φαίνεται να θέλει να χρησιμοποιήσει την Τ.Ν σε αυτοκινούμενα οχήματα, αλλά και όλες αυτές τις συσκευές που έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται την επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality). Η Apple εστιάζεται στη δυνατότητα εμφάνισης εικόνων, γραφικών, πληροφοριών κλπ, σε επίπεδα πάνω από αυτό του κανονικού κόσμου που βλέπει ο χρήστης, και να του τα παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο.

Μερικά πρωτότυπα iPhone έχουν ήδη που δοκιμάζονται με το εν λόγω τσιπ ενσωματωμένο, καθώς ο συγκεκριμένος επεξεργαστής ειδικεύεται σε απαιτητικές εργασίες τεχνητής νοημοσύνης κι έτσι γλιτώνει ενέργεια στη μπαταρία της συσκευής.

Ο πρόσφατος επεξεργαστής Snapdragon της Qualcomm, αλλά και η επερχόμενη Tensor Processing Unit (TPU) της Google, λέγεται πως είναι τα καλύτερα παραδείγματα ενός ενσωματωμένου τσιπ Τ.Ν. Η μονάδα της Google μάλιστα, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε αναγνώριση εικόνων και αναζήτησης δεδομένων οδήγησης σε κέντρα πληροφοριών.

Το τσιπ Τ.Ν της Apple προβλέπεται να είναι κάτι το συνηθισμένο στα επερχόμενα iPhone και iPad της εταιρίας. Το Bloomberg, σύμφωνα με πηγές του, λέει ότι η εταιρία του Cupertino εργάζεται ήδη πάνω στην ιδέα του να μεταφέρει την εξεργασία λειτουργιών, όπως η αναγνώριση προσώπων στην εφαρμογή Φωτογραφίες, η αναγνώριση ομιλίας  και οι προβλέψεις του πληκτρολογίου, στο συγκεκριμένο Τ.Ν τσιπ.

Η Apple, αναμένεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες πάνω στις εξελίξεις του συγκεκριμένου τσιπ στο γνωστό WWDC συνέδριο που θα γίνει τον Ιούνιο, καθώς επίσης και να κάνει τα αποκαλυπτήρια του νέου iOS 11 που ετοιμάζεται για της επόμενης γενιάς συσκευές της.