Η Apple εισήλθε πια στην μετά-Steve Jobs εποχή και αυτό φαίνεται στο ντιζάιν της … Samsung! | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Η Apple εισήλθε πια στην μετά-Steve Jobs εποχή και αυτό φαίνεται στο ντιζάιν της … Samsung!

Δυστυχώς ήλθε η περίοδος των «ισχνών αγελάδων» σχεδιαστικά για την Apple και αυτό φαίνεται από τον κύριο ανταγωνιστή της.

Μπορεί η ατυχία της Samsung πέρυσι με το Galaxy Note 7 να έδωσε στην Apple μια περίοδο «χάριτος» και να βοήθησε τις πωλήσεις του «χλιαρού» σχεδιαστικά iPhone 7/7 Plus, αλλά φέτος δεν θα έχει την ίδια τύχη. Καθώς στην, ομολογουμένως τεράστια, επιτυχία του νέου Galaxy S8/S8+ που έχει αποφέρει ήδη πάνω από 12 δις δολάρια στην εταιρία, ετοιμάζεται να προστεθεί η αναμενόμενη επιτυχία του νέου Galaxy Note 8 που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Αύγουστο και πριν από το iPhone 8, η Apple κινδυνεύει ορατά πια να μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό σχεδιαστικά.

Κι όπως δήλωσε ένας πρώην διευθυντής σχεδίασης της εταιρίας, ο Hugh Dubberly, «η Apple έχει περάσει από άποψης σχεδίασης και καινοτομίας στη μετά-Steve Jobs εποχή της. Δεν είναι τόσο το ότι η Samsung έγινε καλύτερη, αλλά ότι η ίδια η Apple έχει αλλάξει θεμελιωδώς. Η γραμμή που ίδρυσε ο Jobs έχει πια παρέλθει.»

Τα αισθήματά του συμμερίζονται και οι αναλυτές της The Wall Street Journal, που ανέφεραν σε άρθρο τους ότι το iPhone 8 πρέπει να προσπαθήσει σκληρά αυτή τη φορά αν θέλει να αποτελεί μια καλύτερη προσφορά από αυτές της Samsung. Και εν όψει των προβλημάτων που ακούγονται σοβαρά πια για την ενσωμάτωση του Touch ID κάτω από την οθόνη, αλλά και το θέμα της καθυστέρησης του συστήματος ταχείας φόρτισης και της λειτουργίας της αναγνώρισης προσώπου, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το software, το ντιζάιν και μόνο του iPhone 8, δε φτάνει για να υπερκεράσει αυτό του Galaxy Note 8 της Samsung.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, η σχεδίαση ενός smartphone είναι ο κυριότερος παράγοντας που παίζει ρόλο στην απόκτησή του από το κοινό. Αν και παλαιότερες έρευνες έδειχναν ότι τα χαρακτηριστικά και όχι η σχεδίαση έπαιζαν κύριο ρόλο κάποτε, σήμερα οι όροι έχουν αντιστραφεί και η σχεδίαση παίζει πρωτεύοντα ρόλο, κάτι που είναι λογικό μιας και τα βασικά χαρακτηριστικά που αφορούν τις ανάγκες των χρηστών, καλύπτονται και με το παραπάνω, ακόμη και από τις πιο φτηνές συσκευές.

Είναι αλήθεια ότι η Apple πάντα πρόσφερε τεχνολογικές καινοτομίες (μαζί με τη σχεδίαση) που δε θα άφηναν ασυγκίνητο σχεδόν κανένα, αλλά τελευταία, φαίνεται να έχει εισέλθει σε μια εποχή στειρότητας και από άποψη ιδεών (όπως δείχνουν και άλλες συσκευές που παρουσίασε πρόσφατα), αλλά και από άποψη τεχνολογικών καινοτομιών, δεδομένου ότι ακούγεται σοβαρά πως αντιμετωπίζει προβλήματα με όλες σχεδόν τις νέες τεχνολογίες που θέλει να ενσωματώσει στο iPhone 8, με κίνδυνο ακόμη και την συνολική ακύρωση του πρότζεκτ.