Η Apple θέλει να μας πληρώνει για τους χάρτες της | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Η Apple θέλει να μας πληρώνει για τους χάρτες της

Θα πληρώνει τους χρήστες για πληροφορίες που θα βοηθούν τη βελτίωση των χαρτών της η Apple.

Η Apple ετοιμάζει ένα πρόγραμμα ανταμοιβής που θα επιτρέπει στον καθένα να «εργάζεται» για χάρη της, με το να τη βοηθάει να πιστοποιεί και να ανεβάζει δεδομένα για σημεία ενδιαφέροντος και πληροφορίες τοποθεσιών στους Χάρτες της Apple και, σαν αποτέλεσμα, να λαμβάνει μικρές ανταμοιβές που θα προστίθενται και θα αυξάνονται, αν κάποιος «παίξει σωστά τα χαρτιά του».

Αυτά σύμφωνα με μια αναφορά που ανακοινώθηκε από το Γαλλικό iGeneration που πήγε επιτόπου εκεί που η Apple εφαρμόζει το πρόγραμμά της, ονόματι ‘TryRating’, από πέρσι. Ο σκοπός της Apple βέβαια, είναι να βελτιστοποιήσει την ακρίβεια των χαρτών της. Σύμφωνα με αναφορές, η εταιρία έχει επικοινωνήσει με χρήστες ώστε να πάρουν μέρος στο πρόγραμμά της – σε περιορισμένη προς το παρόν βάση – αλλά ελπίζει να ανακοινώσει μια επέκταση του προγράμματός της φέτος.

Όσον αφορά την ανταμοιβή των χρηστών για τον κόπο τους, το iGeneration λέει ότι θα παίρνουν 54 λεπτά για κάθε ακριβή πληροφορία, με κάθε χρήστη να μπορεί να παρέχει μέχρι 600 πληροφορίες τη βδομάδα. Υπάρχει όμως και χρονικό όριο που θα παρέχονται αυτές οι πληροφορίες: κι αυτό είναι 20 ώρες μέσα σε κάθε βδομάδα που θα μπορεί κάποιος να μαζέψει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί, μέχρι την επόμενη βδομάδα.

Είναι λίγο παράξενο σύστημα, αν σκεφτούμε ότι κάποιος έχει την όρεξη να ασχοληθεί. Αλλά και πάλι, όποιος έχει την όρεξη να το κυνηγήσει, μπορεί να βγάλει κάποια χρήματα. Βέβαια εάν – μεγάλο «εάν» – μπορέσει κάποιος να μαζεύει 600 ακριβείς και χρήσιμες πληροφορίες ανά εβδομάδα, οπότε θα μπορεί να βγάζει περίπου 300$ τη βδομάδα. Δεν είναι κι άσχημα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Apple κάποτε στηριζόταν στους εργαζόμενούς της για να μαζεύουν τα δεδομένα. Όμως η τακτική αυτή δεν απέδωσε και πάρα πολύ, αν σκεφτούμε τον όγκο δεδομένων που χρειάζονταν και τον αριθμό και έκταση κάλυψης των εργαζομένων. Επειδή όμως τελευταίες μετρήσεις έδειξαν ότι οι Χάρτες της Apple υπολείπονται κατά πολύ από τους Χάρτες της Google, η Apple είπε να βάλει τα μεγάλα μέσα, δηλαδή τους χρήστες, να βοηθήσουν.

Η δημόσια ανακοίνωση της έναρξης του προγράμματος προβλέπεται για μέσα στο μήνα.