Η Cortana μπορεί να γίνει ψηφιακή βοηθός σας στο Android | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Η Cortana μπορεί να γίνει ψηφιακή βοηθός σας στο Android

Αν το Google Now δεν σας καλύπτει, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή βοηθό της Microsoft.

Ο πόλεμος των ψηφιακών βοηθών καλά κρατεί καθώς η τελευταία ενημέρωση της Microsoft Cortana μπορεί πια να αντικαταστήσει το βοηθό της Google. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πατήσετε διαρκώς το πλήκτρο Home, θα δείτε το σήμα της Cortana με το γνωστό πορφυρό-λευκό κύκλο που αναβοσβήνει, να περιμένει τις εντολές σας αν αποφασίσατε να την εγκαταστήσετε. Η νέα αυτή δυνατότητα έρχεται με την ενημέρωση 2.8 στην εφαρμογή της Cortana στο Google Play Store.

Μόλις λοιπόν την εγκαταστήσετε, η Cortana παίρνει εντελώς τη θέση του Google Assistant την επόμενη φορά που θα πατήσετε σταθερά το πλήκτρο Home της συσκευής σας. Σας παρέχει τις ίδιες ακριβώς λειτουργίες που έχει και η εφαρμογή της και επίσης συνδέεται και με την Cortana στο Windows PC σας, οπότε έχετε έτσι μια ενιαία βοηθό σε όλες τις πλατφόρμες σας. Κλήσεις που δεν ακούσατε στο smartphone, εμφανίζονται σαν ειδοποιήσεις στο PC σας και υπενθυμίσεις που δημιουργήθηκαν στον υπολογιστή, εμφανίζονται και στο κινητό σας.

Είναι η ίδια Cortana με πριν, αλλά τώρα η ενσωμάτωσή της στο Android είναι καλύτερη και μοιάζει αλλά και λειτουργεί σαν «native» εφαρμογή του smartphone σας.

Η ρύθμιση είναι πολύ εύκολη, καθώς η εφαρμογή θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Στην πρώτη της εκκίνηση θα σας ζητήσει να της επιτρέψετε να λειτουργεί και σε κλειδωμένη οθόνη. Από τη στιγμή που θα ανοίξετε το smartphone σας, η επιλογή να θέσετε την Cortana σαν εξ’ ορισμού βοηθό σας θα εμφανιστεί. Αν το αποφασίσετε, θα σας πάει στο τμήμα των ρυθμίσεων όπου θα αντικαταστήσετε το βοηθό της Google με την Cortana.

Παρόλα ταύτα η ενεργοποίησή της με τη φωνή μας δεν λειτουργεί αν και τη θέσαμε σαν εξ’ ορισμού ψηφιακή βοηθό αντί αυτού της Google. Επίσης δεν λειτουργεί σε πλάγια θέση του κινητού (landscape) αλλά μόνο σε κατακόρυφη (portrait) με αποτέλεσμα να περιστρέφει την εικόνα της οθόνης σε κατακόρυφη ακόμη κι αν το κρατούμε πλάγια για κάποια εφαρμογή μας, κάτι που φαίνεται σαν σοβαρή παράλειψη.

Είναι σίγουρα δική σας επιλογή το αν θα αντικαταστήσετε το βοηθό της Google με αυτόν της Microsoft, όμως και μόνο η δυνατότητα της επιλογής είναι κάτι το χρήσιμο. Το ότι μάλιστα συνεργάζεται άψογα με το Windows PC σας δίνοντας έτσι μια ενιαία αίσθηση συνέχειας μεταξύ PC και smartphone είναι ένα σοβαρό πλεονέκτημα υπέρ της.