Η επιστροφή του Google Glass | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Η επιστροφή του Google Glass

Το Google Glass 2 και όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα.

Σε μια κίνησε που εξέπληξε τους πάντες, η Google επιστρέφει με το (μέχρι πριν λίγο αποτυχημένο) Google Glass σε μια νέα έκδοσή του. Το Google Glass 2 έχει εξελιχθεί, αλλά μάλλον δεν είναι για τον καθένα.

Δυστυχώς το Google Glass δεν είναι μια καταναλωτική συσκευή. Σε μια εκτεταμένη παρουσίαση στο Backchannel, μάθαμε ότι είναι ένα εργαλείο για επιχειρήσεις και σκοπεύει να εμποδίσει αυτή τη φορά το να σε αποκαλούν «Glasshole» όταν το φοράς (δυστυχώς το λογοπαίγνιο δεν μεταφράζεται, όσοι ξέρουν αγγλικά θα καταλάβουν). Αυτά είναι λοιπόν όσα πρέπει κανείς να γνωρίζει για το νέο επιχειρησιακό Google Glass.

Ποιες οι διαφορές;

Το Glass Enterprise Edition (EE) έχει πολύ πιο προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, ταχύτερο και ασφαλέστερο Wi-Fi και ταχύτερο επεξεργαστή. Η κάμερα έχει ανέβει από τα 5 στα 8 megapixel και, σε αντίθεση με την καταναλωτική έκδοσή του, ένα δυνατό κόκκινο φως δείχνει πότε ο χρήστης κάνει εγγραφή.

Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά μπορούν να αποχωριστούν από το σκελετό τώρα. Το Glass Pod μπορεί να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί σε κοινά γυαλιά. Η Google προσφέρει τους δικούς της σκελετούς με πιστοποιήσεις ασφάλειας και υγείας.

Ποιες εταιρίες τα χρησιμοποιούν;

Εταιρίες όπως οι General Electric, Boeing, DHL,  Volkswagen και η εταιρία αγροτικών μηχανημάτων AGCO είναι ανάμεσα σε αυτές που χρησιμοποιούσαν το Google Glass 2 σε μια μυστική δοκιμαστική περίοδο.

Τι μπορεί κανείς να κάνει με αυτά;

Δεν είναι για κοινή χρήση αυτό είναι σίγουρο. Η χρήση τους αφορά αυτήν ενός εργαλείου επαυξημένης πραγματικότητας που μπορεί να χρησιμεύσει σε μια διαδικασία βήμα προς βήμα κατασκευής, σε μια γραμμή συναρμολόγησης εργοστασίου.

«Μια τυπική εργασία στην AGCO διαρκεί 70 λεπτά, σε βήματα των τριών ή πέντε λεπτών. Όταν ο εργαζόμενος αρχίζει ένα βήμα, αυτό εμφανίζεται στην οθόνη. Διάφορα μενού του παρέχουν επιλογές για το επόμενο βήμα ή για να πάρει μια φωτογραφία, να ζητήσει βοήθεια κλπ. Όταν ένα βήμα τελειώσει, ο εργαζόμενος λέει ‘Εντάξει Glass προχώρα’».

Μια άλλη εφαρμογή του είναι σε ιατρικές διαδικασίες όπου μειώνει το χρόνο που απαιτείται για την εισαγωγή δεδομένων.

Μπορούμε να πάρουμε ένα και πώς;

Η Google δεν πουλάει τα νέα Google Glass 2 απευθείας. Πωλούνται μέσω μιας αλυσίδας συνεργατών που μπορείτε να βρείτε εδώ (https://x.company/glass/partners/). Αυτοί οι συνεργάτες παράγουν ειδικές εκδόσεις του Glass ανάλογα με τις ανάγκες. Το κόστος είναι ανάλογο με τη χρήση που απαιτείται και για την AGCO π.χ. έφτασε μεταξύ 1300$ και 1500$.

Τα Google Glass EE πωλούνται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις και όχι σε ιδιώτες.