Η Google προσθέτει μετατροπή φωνής σε Emoji στη φωνητική της πληκτρολόγηση | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Η Google προσθέτει μετατροπή φωνής σε Emoji στη φωνητική της πληκτρολόγηση

Η Google προσθέτει 30 νέες γλώσσες και «Voice-to-Emoji» στο πρόγραμμα φωνητικής πληκτρολόγησής της.

Αν το Google Translate δεν υποστήριζε κάποιες γλώσσες ως τώρα, είναι πιθανόν ότι μετά τις νέες προσθήκες θα τις υποστηρίζει πια. Η τελευταία της ενημέρωση καλύπτει πάνω από 1 δις ανθρώπων.

Πάρα πολλά εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν το Google Translate για τη μετάφραση λέξεων ή φράσεων, αλλά η εταιρία του Mountain View σίγουρα δεν είναι ικανοποιημένη και θέλει κι άλλους να καλύψει. Πρόσφατα λοιπόν, ανακοίνωσε την υποστήριξη 30 επιπλέον γλωσσών και τοπικών διαλέκτων στη βασισμένη στο Web σουΐτα της για μεταφράσεις φτάνοντας έτσι τον αριθμό των 119 γλωσσών.

Η Google υποστηρίζει ότι η νέα επέκταση καλύπτει πάνω από 1 δις χρηστών.

Προστέθηκαν λοιπόν γλώσσες όπως τα Γεωργιανά, Αφρικανικές διάλεκτοι όπως τα Σουαχίλι και Ινδικές όπως τα Ουρντού, Ταμίλ και Γκουτζαράτι. Η Google είπε ότι συνεργάστηκε με ανθρώπους που μιλούσαν ως μητρικές αυτές τις γλώσσες για να μαζέψει ηχητικά δείγματα που θα χρησίμευαν για μοντέλα μηχανικής εκμάθησης προκειμένου να μπορεί η εφαρμογή να καταλάβει τις γλώσσες αυτές.

Οι γλώσσες αυτές είναι διαθέσιμες σε όλες τις εφαρμογές μεταφράσεων της Google όπως τοι Google Translate και το πληκτρολόγιο Gboard. Στην περίπτωση της εφαρμογής του πληκτρολογίου όμως, οι χρήστες χρειάζεται να ενεργοποιήσουν χειροκίνητα τη γλώσσα μέσω της φωνητικής πληκτρολόγησης και της αναζήτησης μέσω φωνής που υποστηρίζει η εφαρμογή.

Να πώς γίνεται:

  • Εγκαθιστούμε το Gboard από το Play Store. Πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις > Γλώσσες και Εισαγωγή > Εικονικό πληκτρολόγιο > Gboard. Ή πατάμε την εικόνα του «G» στο ίδιο το πληκτρολόγιο και επιλέγουμε τις Ρυθμίσεις.
  • Πατάμε στο Φωνητική Πληκτρολόγηση > Γλώσσες για να προσθέσουμε νέες γλώσσες.
  • Για φωνητική πληκτρολόγηση στο Gboard πατάμε το εικονίδιο του μικροφώνου πάνω δεξιά όταν έχει εμφανιστεί το πληκτρολόγιο για να γράψουμε κάπου.
  • Μετά ανοίγουμε την εφαρμογή Google.
  • Πατάμε στις τρεις γραμμές πάνω αριστερά και πάμε στο Ρυθμίσεις > Φωνή > Γλώσσες και προσθέτουμε αυτές που επιθυμούμε.

Οι νέες γλώσσες δεν είναι το μόνο που προστέθηκε στην αναγνώριση φωνής της Google. Μια επιπλέον δυνατότητα είναι η «φωνή-σε-Emoji» λειτουργία όπου μπορεί κανείς να πει π.χ., «winky face emoji» και θα εμφανιστεί το αντίστοιχο Emoji εκεί που γράφουμε. Η Google επίσης αναβαθμίζει το προγραμματιστικό interface της Ομιλίας στο Σύννεφο (Cloud Speech API), το εργαλείο για προγραμματιστές που κάνει τη μετατροπή φωνής σε κείμενο, με βελτιωμένη υποστήριξη για ηχητικά timestamps και αρχεία μέχρι και τρεις ώρες διάρκεια.

Οι νέες δυνατότητες υποστήριξης επιπλέον γλωσσών βοηθά χρήστες σε περισσότερες χώρες να έχουν πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες που μέχρι τώρα δεν ήταν διαθέσιμα σε αυτούς.