Η ΗΡ έκανε το … MacBook Air που όλοι περιμέναμε! | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Η ΗΡ έκανε το … MacBook Air που όλοι περιμέναμε!

Όταν η Apple αφήνει κενά, τότε κάποιος άλλος θα σπεύσει να τα καλύψει.

Το Φθινόπωρο που μας πέρασε, η Apple επιβεβαίωσε ότι στέλνει το MacBook Air «για βρούβες». Αν και εξακολουθεί να το πουλάει, δεν το έχει ανανεώσει από το 2013, και η οθόνη του είναι επίσης … αντίκα. Η Apple προτείνει το, χωρίς Touch Bar, MacBook Pro σαν λάπτοπ «εισαγωγής» για όσους θέλουν ένα πλήρες και ποιοτικό λάπτοπ, αλλά 1500€ είναι μάλλον πολλά για εισαγωγικό μηχάνημα.

Έτσι, μένει ελεύθερο το πεδίο σε άλλες εταιρίες για να καλύψουν το κενό που αφήνει η Apple. Ίσως κάποια καλά Chromebooks να είναι εξαιρετικά σαν επιλογές ειδικά με τη μισή τιμή ενός MacBook Air, αλλά το Chrome OS εξακολουθεί να έχει ελλείψεις σε δυνατότητες για πολλούς χρήστες. Τελικά η ΗΡ έχει ένα νέο μηχάνημα που μάλλον θα πρέπει να του ρίξουμε μια καλή ματιά.

Έτσι σε μια πρόσφατη παρουσίαση, η ΗΡ ανακοίνωσε ένα πλήθος από νέα ποιοτικά λάπτοπ.  Έχουν τρία διαφορετικά μεγέθη, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι το μικρότερο, το Envy 13. Είναι ένα 13,3 ιντσών λάπτοπ με οθόνη ανάλυσης 1080P ή 4Κ, όλο μεταλλικό, με Core i3, i5 και i7 επεξεργαστές και 4 θύρες USB διαφόρων ειδών. Υπάρχει επίσης η επιλογή για την σύνδεση ξεχωριστής κάρτας NVIDIA!

Και η τιμή είναι 1050$ για το αρχικό μοντέλο. Εξοπλισμένο με τον τελευταίας γενιάς Core i3 της Intel και (πιθανότατα) 8 GB RAM, είναι μια καλή τιμή για ένα πολύ αξιόλογο μηχάνημα. Η διάρκεια μπαταρίας στα λάπτοπ της ΗΡ είναι κορυφαία στα μοντέλα της των τελευταίων ετών. Και τώρα που λεπτομέρειες όπως, οι θύρες USB-C  και η εξαιρετικά λεπτή σχεδίαση προστέθηκαν, αυτό σημαίνει ότι η ΗΡ προκαλεί τις Microsoft και Apple στο χώρο των ποιοτικών (premium) λάπτοπ.

Το Envy 13 θα καλύψει το κενό που αφήνει το αποχωρόν σιγά-σιγά MacBook Air, επάξια. Έχει πολύ καλή επεξεργαστική ισχύ για να καλύψει οποιαδήποτε καθημερινή και σχετικά απαιτητική εργασία, μπαταρία που κρατάει περίπου μια μέρα και σχεδίαση λεπτή και ελαφριά για τη μεταφορά του παντού. Και τελικά φαίνεται πολλά υποσχόμενο.

Η σειρά των νέων λάπτοπ της ΗΡ θα βγει στην αγορά τον Ιούνιο.