Οι Κινέζοι έρχονται και απειλούν Apple και Samsung | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

6986049080

Digital Cube

Οι Κινέζοι έρχονται και απειλούν Apple και Samsung

Παρόλο που οι Apple και Samsung παραμένουν στην κορυφή των πωλήσεων, οι Κινέζικες εταιρίες smartphone έχουν αρχίσει και τις απειλούν σοβαρά.

Οι Apple και Samsung απολαμβάνουν τις πρώτες θέσεις τους στην κορυφή των πωλήσεων smartphone παγκοσμίως, αλλά ποτέ δεν απειλήθηκε αυτή τους η πρωτιά από άλλες εταιρίες, μέχρι τώρα. Τα τελευταία όμως χρόνια, έχουμε δει την «ανατολή» των smartphone από τη μεγάλη χώρα της ανατολής, την Κίνα, και παρακολουθούμε την όλο και ανερχόμενη άνοδό τους στις πωλήσεις, όπου έχουν πια την πρωτοκαθεδρία στη χώρα τους (οι πρώτες 4 σε πωλήσεις εταιρίες στην Κίνα είναι … κινέζικες), αλλά και έχουν αρχίσει να δείχνουν τη φιλοδοξία τους για άνοδο και πέραν των συνόρων της κινεζικής αγοράς.

Οι τελευταίες αναφορές για μετρήσεις στον αριθμό πωλήσεων λοιπόν, δείχνουν την εκπληκτική άνοδο τριών εξ’ αυτών, των Huawei, Xiaomi και OPPO, σε μια προσπάθειά τους να εκθρονίσουν τους βασιλείς και να καταλάβουν τη θέση τους στην αγορά των smartphone.

Η πιο πρόσφατη ανάλυση της Canalys στην αγορά των smartphone δείχνει ειδικά την άνοδο της Huawei, ως ενός κατασκευαστή που έχει πια την τρίτη θέση στις πωλήσεις της παγκόσμιας αγοράς. Η Apple μπορεί να δήλωσε ότι έχει πουλήσει πάνω από 41 εκατομμύρια iPhone αυτό το τρίμηνο, αλλά και άλλοι κατασκευαστές τα πήγαν εξίσου καλά.

Και αυτοί είναι οι OPPO και Xiaomi που ήταν και οι κορυφαίοι στις πωλήσεις του τριμήνου παίρνοντας την 4η και 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη (με 3η τη Huawei) και ανεβάζοντας τα ποσοστά τους σε 52% και 44% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον αρχαιότερο αναλυτή της Canalys, Tim Coulling, η Samsung επίσης έτυχε ευρείας αποδοχής με το Galaxy S8/S8+.

Από τη άλλη, η Huawei σχεδόν έφτασε να πουλήσει τόσα smartphone όσα και η Apple, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής με 38,5 εκατομμύρια κομμάτια και ανεβάζοντας το ποσοστό της στις πωλήσεις σε 20% σε σχέση με πέρυσι, έναντι μόλις 2% της Apple!

Βέβαια, η Apple δεν φοβάται (ακόμη) λόγω των τεράστιων κερδών της, αλλά οι ανταγωνιστές έχουν αρχίσει να την πλησιάζουν επικίνδυνα και η κερδοφορία της μπορεί να αρχίσει να συρρικνώνεται στο μέλλον. Από τη μία χάνει σταθερά έδαφος στην Κίνα έναντι των Κινέζων αντιπάλων της, και από την άλλη αντιμετωπίζει την απειλή της Huawei και στην Αμερική, καθώς η τελευταία, έχει αρχίσει να ανοίγει τα φτερά της προς τα εκεί, και ετοιμάζει αντιπροσωπία ειδικά για τις ΗΠΑ, επιθυμώντας να ξεπεράσει και τους δύο αντιπάλους της, Apple και Samsung.