Η κονσόλα XSTATION συνδυάζει τα XBOX και Playstation σε ένα! | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Η κονσόλα XSTATION συνδυάζει τα XBOX και Playstation σε ένα!

Μια mod με το όνομα Xstation ενώνει τις δύο διάσημες παιχνιδομηχανές σε μια!

Για πάνω από μια δεκαετία, ο πόλεμος μεταξύ των δύο μεγάλων αντιπάλων στις παιχνιδοκονσόλες, Microsoft XBOX και Sony Playstation, μαίνεται χωρίς σταματημό. Και οι δύο κόσμοι έχουν τα δικά τους αποκλειστικά παιχνίδια (πέρα από αυτά που μοιράζονται) προκειμένου να τραβήξουν όσο περισσότερους gamers γίνεται, με το μέρος τους. Ωστόσο, ένας modder βρήκε μια λύση που του δίνει τη δυνατότητα να χαίρεται παιχνίδια και από τους δύο κόσμους: το Xstation!

Ο Ed Zarick είναι ένας πολύ γνωστός modder από παλιά και ένα από τα πιο πρόσφατα πρότζεκτ του ήταν το φορητό Playstation 4 Pro! Η τελευταία του δημιουργία συνδυάζει ένα XBOX ΟΝΕ μαζί με ένα Playstation 4 σε μια βολική συσκευασία.

Το Xstation είναι μικρότερο απ’ ό,τι θα περιμέναμε, χάρη σε μια πολύ καλή διάταξη που έχει γίνει “κάτω από το καπό”. Η τοποθέτηση των μητρικών των δύο συσκευών και των συστημάτων απαγωγής θερμότητας, έγινε τόσο καλά, που επέτρεψε την τοποθέτηση του εξωτερικού τροφοδοτικού μέσα στη συσκευή.

Και το “κερασάκι στην τούρτα” είναι κάποιοι επιπλέον καλλωπισμοί που σκοπό έχουν να προσθέσουν περισσότερη θελκτικότητα στο τελικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, ένας μικροελεγκτής της Arduino, επιτρέπει τον έλεγχο δύο LED – ενός μπλε για το PS4 κι ενός πράσινου για το XBOX – ώστε να φαίνεται πια συσκευή είναι ενεργοποιημένη.

Ένα πλήκτρο στο πλάι επιτρέπει την άμεση μεταφορά από το περιβάλλον της μίας κονσόλας σε αυτό της άλλης. Οι δύο παιχνιδομηχανές δεν λειτουργούν ταυτόχρονα προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα υπερθέρμανσης.

Παρόλο που ο Zarick εμπορεύεται τις φορητές εκδόσεις των XBOX ΟΝΕ και PS4 που έφτιαξε παλιότερα, τη συγκεκριμένη κατασκευή δεν θα την παράγει μαζικά γιατί τη δημιούργησε μόνο σαν ένα πείραμα από καθαρή περιέργεια. Στο blog του περιγράφει τη διαδικασία και γράφει ότι του πήρε δύο εβδομάδες για να φτιάξει το Xstation στο εργαστήριο του.