Η LG δημιουργεί διάφανη ευλύγιστη οθόνη 77 ιντσών! | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Η LG δημιουργεί διάφανη ευλύγιστη οθόνη 77 ιντσών!

Η LG παρουσιάζει μια οθόνη που φαίνεται να ήλθε από το μέλλον.

Η LG ανακοίνωσε ότι κατάφερε να κατασκευάσει επιτυχώς μια 77 ιντσών διαφανή και ευλύγιστη οθόνη υπέρ υψηλής ανάλυσης (Ultra High Definition – UHD).

Το συνολικό πρότζεκτ της ανάπτυξης μιας τέτοιας οθόνης, υποστηρίχθηκε και από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ν. Κορέας και πήρε 59 μήνες μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Ο σκοπός ήταν η παραγωγή μιας ευλύγιστης διαφανούς οθόνης άνω των 60 ιντσών με 4Κ ανάλυση τουλάχιστον, προκειμένου να μείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό που προέρχεται πια από Κίνα και Ταϊβάν (πάει η Αμερική πια) τους κύριους αντίπαλους στον τομέα των εμπορικών οθονών. Η Ταϊβανέζικη Foxconn – ο γνωστός μας κατασκευαστής των iPhone της Apple –  αγόρασε τη Γιαπωνέζικη Sharp στο αντίτιμο των 3,5 δις δολαρίων πέρυσι προκειμένου να μπει στο «παιχνίδι» της κατασκευής οθονών OLED..

Η 77-ιντση οθόνη έχει 40% εκπομπή και 80R καμπυλότητα ή μπορεί να τυλιχτεί σε ένα κύλινδρο με διάμετρο 80 χιλιοστών!

Η κατασκευαστές εξαρτημάτων που επίσης πήραν μέρος στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, έχουν ήδη ετοιμάσει τις γραμμές παραγωγής τους για μαζική παραγωγή των συγκεκριμένων οθονών. Οι κατασκευαστές λογισμικού που συνεργάστηκαν, έχουν δημιουργήσει τα απαραίτητα interface για οθόνες γραφείου, αυτοκινήτων, εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας και πολλά ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια την LG.

Η πρώτη εύκαμπτη οθόνη της LG ήταν μεγέθους 18 ιντσών και λίγο αργότερα μια διαφανής το 2014. Πέρυσι η εταιρία κατασκεύασε μια οθόνη 55 ιντσών με απόδοση εκπομπής 40%. Η ανταγωνίστριά της Samsung, έχει επίσης παρουσιάσει τις δικές της διαφανείς οθόνες.

Η Google από τη μεριά της, επενδύει στην LG για να έχει προμήθεια εύκαμπτων οθονών μικρού μεγέθους για χρήση στο smartphone της, το Pixel.

Όπως καταλαβαίνετε, μπαίνουμε σε μια άλλη εποχή όσον αφορά τις οθόνες, ενώ καλά-καλά δεν έχουμε προλάβει να δούμε τη λειτουργία και την πλήρη απόδοση των OLED οθονών και υπάρχουν εταιρίες που δεν τις έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη λόγω κόστους και έλλειψης διαθεσιμότητας. Η δημιουργία όμως εύκαμπτων ειδικά οθονών – πέρα από τη διαφάνεια – ανοίγει νέες δυνατότητες και νέους ορίζοντες στους κατασκευαστές, για την προσθήκη οθονών εκεί που μέχρι πρότινος ήταν αδύνατο και σε σχήματα που μέχρι πριν δεν υπήρχαν.