Η Microsoft φτιάχνει πληκτρολόγιο για το iPad! | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Η Microsoft φτιάχνει πληκτρολόγιο για το iPad!

Ίσως η Microsoft προσπαθεί να αποδείξει ότι το iPad μπορεί όντως να είναι laptop (όπως ισχυρίζεται συνεχώς ο Tim Cook) και του φτιάχνει το πληκτρολόγιο που χρειάζεται.

Αν και το iPad πάντα θα παίζει δευτερεύοντα ρόλο εν σχέσει με το iPhone και πάντα θα υπολείπεται του MacBook (Pro), δεν παύει να είναι μια σημαντική και ενδιαφέρουσα συσκευή. Μετά την παρουσίαση μάλιστα του τελευταίου 10-ιντσου iPad Pro, για πρώτη φορά μάθαμε από την Apple, ότι οι πωλήσεις της συσκευής πήραν την ανιούσα. Και λίγο αργότερα, η WinFuture πέτυχε μια εκπληκτική – αν μη τι άλλο – λίστα σε μια σελίδα προς «κατέβασμα» στον ιστότοπο της Microsoft που δείχνει ότι ότι ο θρυλικός «άσπονδος» φίλος της Apple, έχει στα σκαριά «ένα πληκτρολόγιο για iPad»! Να πώς έχει η ιστορία.

Πίσω στον Απρίλιο, η Microsoft ανέβασε στην ιστοσελίδα της μια σειρά από αρχεία PDF που αφορούσαν μπαταρίες λιθίου. Πολλά από τα περιεχόμενα της λίστας ήταν προϊόντα της Microsoft όπως τα HoloLens, το Surface Book, το Xbox One Battery Pack και δεκάδεςαπό Lumia και Nokia smartphones. Ως εδώ καλά. Έλα όμως που μέσα σ’ όλα αυτά ξεχωρίζει (βγάζει μάτια) το εξής: «κάλυμμα αφής για iPad (μοντέλο 1719)». Οπότε τι και πώς ακριβώς θα είναι ένα «κάλυμμα» για iPad εκ μέρους της Microsoft;

Ατυχώς, το συσχετιζόμενο PDF αρχείο, δεν περιλαμβάνει φωτογραφίες ή σχέδια ή έστω πρωτότυπες ιδέες, αλλά περιέχει ένα ζωτικής σημασίας στοιχείο: θα περιλαμβάνει μια μπαταρία λιθίου, κάτι που σημαίνει ότι, λογικά, το κάλυμμα θα συμπεριλαμβάνει και κάποιο ασύρματο πληκτρολόγιο (αλλιώς τι να την κάνει τη μπαταρία;). Κι όπως τονίζει η WinFuture, το αντίστοιχο κάλυμμα για iPad της Logitech, περιλαμβάνει την ίδια ακριβώς μπαταρία. Η δε ονομασία «Touch Cover» είναι μια κοινή ονομασία που η Microsoft έχει χρησιμοποιήσει και στα αντίστοιχα καλύμματα-πληκτρολόγια του Surface στο παρελθόν, κάτι που επιπλέον επιβεβαιώνει την ύπαρξη πληκτρολογίου στο εν λόγω κάλυμμα.

Τώρα, το αν ποτέ το συγκεκριμένο προϊόν δει το «φως της μέρας», μένει να το δούμε, αλλά οι δύο εταιρίες έχουν συνεργαστεί κι άλλες φορές στο παρελθόν. Η σουΐτα του Microsoft Office έχει έλθει και στο iPad τελικά από το 2014 και πολλές ακόμη εφαρμογές της Microsoft έχουν έλθει στο iOS (αν όχι μόνο στο iOS κάποιες, τουλάχιστον αρχικά). Και τυγχάνει να είναι εφαρμογές (αρκετές από αυτές) που «λειτουργούν καλύτερα ΜΕ πληκτρολόγια».