Η πρώτη οθόνη που τεντώνεται της Samsung θα κάνει το ντεμπούτο της στο Λος Άντζελες | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Η πρώτη οθόνη που τεντώνεται της Samsung θα κάνει το ντεμπούτο της στο Λος Άντζελες

Οι οθόνες που τεντώνουν έφτασαν και θα μπορούσαν να γίνουν το νέο στάνταρ σε όλα τα ακριβά (στην αρχή) smartphone πολύ σύντομα.

Η Samsung έχει που αναπτύσσει αληθινά εύκαμπτες οθόνες εδώ και χρόνια και είναι έτοιμη να κάνει τα αποκαλυπτήρια του πρώτου πρωτοτύπου της σύντομα. Την περασμένη Δευτέρα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα εξέθετε μια εύκαμπτη οθόνη που μπορεί να τεντωθεί στο επερχόμενο συνέδριο Society for Information Display 2017 στο Λος Άντζελες.

Η νέα οθόνη της Samsung, 9,1 ιντσών και OLED τεχνολογίας, μπορεί να διπλωθεί, να λυγίσει, να γίνει ρολό και να στραβώσει σε κάθε γωνία, χωρίς να χάσει την αρχική της κατάσταση. Η Samsung θέλει να τη χρησιμοποιήσει σε συσκευές που φοράμε, συσκευές του έξυπνου σπιτιού και σε συστήματα διασκέδασης αυτοκινήτων.

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε μελλοντικά smartphone βέβαια. Τον Απρίλιο, το ET News και το Investor ανακοίνωσαν ότι η εταιρία έκανε μια περιορισμένη παραγωγή του «Project Valley», μιας πρωτότυπης συσκευής smartphone με διπλή οθόνη, που έχει ένα ζευγάρι 5-ιντσων οθονών που συνδέονται μεταξύ τους με ένα «μεντεσέ» και δεν έχουν σχεδόν καθόλου περιθώριο γύρω-γύρω.

Η Samsung σκοπεύει να παράγει μεταξύ των 2.000 και 3.000 συσκευών στο πρώτο μισό του 2017, με σκοπό να ανεβάσει την παραγωγή σε «δεκάδες χιλιάδες» την επόμενη χρονιά. Επίσης ετοιμάζει κι ένα ακόμη smartphone με οθόνη που διπλώνει γύρω-γύρω στις τέσσερις άκρες του.

Εντωμεταξύ κι ο ανταγωνισμός δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια.

Το Xiaomi Mi Mix 2, ο διάδοχος του Mi Mix, έχει κάλυψη οθόνης στο 93% του σώματος της συσκευής καθώς και τα ZTE Nubia Z11 και Oppo R9 έχουν κάλυψη πάνω από 74%. Και σε μια έκθεση τον Ιούνιο του 2016, η Lenovo έδειξε ένα δικό της πρωτότυπο smartphone με εύκαμπτη οθόνη που διπλώνει γύρω από τον καρπό σαν smartwatch. Και ακόμη, η LG παρουσίασε, στο Consumer Electronics Show του Ιανουαρίου, μια οθόνη που δίπλωνε σε ρολό με διαστάσεις 18 ιντσών.

Η Samsung θα παρουσιάσει την εύκαμπτη οθόνη της δίπλα σε ένα 3D πάνελ, που θα μπορεί να δείχνει τρισδιάστατα αντικείμενα χωρίς να χρειάζονται ειδικά γυαλιά και μια 1,96 ίντσες 4Κ οθόνη, που θα χρησιμεύσει σε συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας και εφαρμογές ολογραμμάτων.

Δείτε βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=w-0CrNlasl8