Η Samsung ετοιμάζει το δικό της έξυπνο ηχείο | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Η Samsung ετοιμάζει το δικό της έξυπνο ηχείο

Η Samsung επιβεβαίωσε ότι έχει στα σκαριά το δικό της ανταγωνιστή για το HomePod της Apple.

Η Samsung επιβεβαίωσε πριν λίγο καιρό ότι εργάζεται πάνω στο δικό της έξυπνο ηχείο, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Apple, την Amazon και τη Google που έχουν αντίστοιχες συσκευές.

Ο πρόεδρος του τμήματος κινητών της εταιρίας, DJ Koh, είπε στο CNBC ότι το Samsung-έξυπνο ηχείο είναι στα σκαριά. «Πιθανότατα θα το ανακοινώσουμε σύντομα. Ήδη εργαζόμαστε πάνω σε αυτό.» Αυτό είπε στη συγκέντρωση που έγινε  λίγο πριν την παρουσίαση του Galaxy Note 8 κατά τα τέλη Αυγούστου. «Όπως σας είπα, θέλω να παρέχω μια ιδιαίτερη χρηστική εμπειρία στο σπίτι του καθενός με τις συσκευές της Samsung και θέλω αυτό να γίνει οπωσδήποτε», πρόσθεσε.

Η είδηση για το έξυπνο ηχείο της Samsung, πρωτοεμφανίστηκε τον Ιούλιο από τη Wall Street Journal. Η αναφορά αυτή έλεγε ότι το ηχείο θα στηρίζεται στον ψηφιακό οδηγό της Samsung, Bixby, και έχει που αναπτύσσεται εδώ κι ένα χρόνο. Από την άλλη όμως, το Bixby είναι και το κύριο εμπόδιο της ανάπτυξης του ηχείου.

Είναι αλήθεια ότι η Κορεάτικη εταιρία έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με την ορθή λειτουργία του Bixby στις αγγλόφωνες χώρες. Παρόλο που το Bixby υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό σε διάφορες περιοχές, η αγγλόφωνη έκδοσή του εμφανίστηκε στις ΗΠΑ μόλις τον περασμένο μήνα.

Ο Koh απέφυγε να δώσει άλλες πληροφορίες για το ηχείο, ή να αναφερθεί σε πιθανή ημερομηνία εμφάνισής του, πέρα από ένα λακωνικό «σύντομα». Είναι όμως ξεκάθαρο ότι μια τέτοια συσκευή είναι τμήμα μιας μεγαλύτερης προσπάθειας της Samsung να «εισβάλει» στα σπίτια μας. Μην ξεχνάμε ότι η εταιρία φτιάχνει ένα σημαντικό αριθμό οικιακών συσκευών, από τηλεοράσεις, μέχρι ψυγεία και πλυντήρια, οπότε ένα έξυπνο ηχείο ελεγχόμενο από το Bixby, είναι μεγάλο ατού στον έλεγχο του έξυπνου σπιτιού κι ένας άσος στο μανίκι της Samsung για μεγαλύτερη εξάπλωση.

Κι όταν το ηχείο θα εμφανιστεί τελικά, θα βρει μια ήδη αναπτυσσόμενη αγορά έξυπνων συσκευών που θα περιμένει τις απαραίτητες συσκευές ελέγχου. Και το Samsung ηχείο θέλει να είναι μία από αυτές.