Οι τρεις φορές που το ‘Hey Siri’ έσωσε ζωές κυριολεκτικά! | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Οι τρεις φορές που το ‘Hey Siri’ έσωσε ζωές κυριολεκτικά!

Μερικές φορές, μια – φαινομενικά – απλή λειτουργία του smartphone μας μπορεί να αποβεί κυριολεκτικά η διαφορά ανάμεσα σε ζωή και θάνατο.

Σύμφωνα με άρθρο του FOX 4 News την περασμένη βδομάδα, η γνωστή εντολή ‘Hey Siri’ στα iPhone της Apple (και για την ακρίβεια σε μοντέλο iPhone 7) βοήθησε στο να σωθούν οι ζωές τριών ψαράδων, των οποίων η βάρκα αντιμετώπισε ξαφνικά μεγάλα κύματα ενώ έπλεαν μερικά μίλια από τις ακτές της Νότιας Φλόριντα.

Αμέσως μετά την εμφάνιση της ξαφνικής τρικυμίας, οι ψαράδες κατάλαβαν ότι κινδύνευαν οι ζωές τους, και το σκάφος τους θα μπορούσε να ανατραπεί. Ευτυχώς, όχι μόνο πρόλαβαν να φορέσουν σωσίβια, αλλά ο ένας από αυτούς πρόλαβε να καλέσει μέσω της εντολής ‘Hey Siri’ στο iPhone του, τις αρχές για βοήθεια. Χάρη στο ότι το iPhone 7 είναι και αδιάβροχο, μπόρεσε και κάλεσε το λιμενικό γιατί δεν μπορούσε να αγγίξει την οθόνη λόγω του ότι τα χέρια του ήταν ξυλιασμένα και το νερό εμπόδιζε την επαφή.

Αμέσως μετά την κλήση έκτακτης ανάγκης, ελικόπτερο του λιμενικού απογειώθηκε προς διάσωση των τριών ανδρών, το οποίο κατάφερε να τους εντοπίσει και να τους φέρει πίσω στην ασφάλεια.

Κι ενώ αυτή είναι μια ακόμη ιστορία όπου η εντολή έσωσε ζωές, δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η μοναδική. Πίσω στο 2016, σύμφωνα με το BBC, μια Αυστραλέζα ονόματι Stacey Gleeson χρησιμοποίησε το ‘Hey Siri’ για να καλέσει ένα ασθενοφόρο όταν η ενός χρόνου κόρη της σταμάτησε ξαφνικά να αναπνέει.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ένα τετράχρονο αγόρι στην Αγγλία, χρησιμοποίησε τη λειτουργία ‘Hey Siri’ για να καλέσει επίσης ασθενοφόρο σε μια περίπτωση που η μητέρα του λιποθύμησε και έπαψε να αναπνέει.

Αυτές οι ιστορίες δείχνουν ότι η Apple είχε κατά νου κάτι περισσότερο από έναν απλό εντυπωσιασμό όταν εισήγαγε την εν λόγω λειτουργία στο iOS 9 και στα iPhone 6S και 6S Plus, πίσω στο Σεπτέμβριο του 2015. Από τη στιγμή που ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν μέσα σε μια στιγμή, καλό θα είναι να έχουμε ενεργοποιημένη μια τόσο σημαντική λειτουργία στο iPhone μας (δυστυχώς μοντέλα από 6S-6S Plus και άνω).

  • Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Siri.
  • Ενεργοποιήστε την εντολή ‘Hey Siri’
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες για να εκπαιδεύσετε τη Siri ώστε να αναγνωρίζει τη φωνή σας.

Αυτό θα έχει ενεργή τη λειτουργία που – αχρείαστη να είναι – μπορεί να σας φανεί περισσότερο κι από χρήσιμη καμιά φορά.