Ήλθε το τέλος του Home Button με το iPhone X | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Ήλθε το τέλος του Home Button με το iPhone X

Το iOS 11 στο iPhone X φέρνει και το τέλος του γνωστού μας Home Button. Μόνο χειρονομίες πια για κάθε λειτουργία.

Δέκα ολόκληρα χρόνια μας συντρόφευσε το Home Button και ήταν από την αρχή το σήμα κατατεθέν του iPhone. Φαίνεται όμως πως ήλθε η ώρα να μας αποχαιρετήσει, καθώς στο iPhone X σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mark Gurman του Bloomberg, επιβεβαιώνεται ότι το γνωστό πλήκτρο δεν θα υπάρχει ούτε εικονικά στο iOS 11. Πηγές επίσης λένε ότι μια μπάρα τύπου dock (όπως στα Mac) θα εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης με την κατάλληλη χειρονομία, και θα παρέχει διάφορα χειριστήρια και πλήκτρα για σύντομη πρόσβαση στις διάφορες λειτουργίες του iOS και στη Siri, το Κέντρο Ελέγχου κλπ.

Η σχεδίαση του iPhone X είναι πια βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει μια οθόνη που θα καλύπτει ολόκληρη την εμπρόσθια όψη, εκτός από ένα μικρό σημείο στο πάνω μέρος όπου θα βρίσκονται κάμερες, μικρόφωνα κλπ και βέβαια το γνωστό φυσικό Home Button δεν θα υπήρχε έτσι κι αλλιώς. Όμως υπήρχε η ιδέα ότι ένα εικονικό αντίστοιχο θα το αντικαθιστούσε πάνω στη οθόνη. Κάτι τέτοιο δε φαίνεται πως θα συμβεί τελικά.

Ο Gurman λέει ότι αυτή η μπάρα-interface θα καλείται με ένα σύρσιμο του δαχτύλου μας από κάτω προς τα πάνω – όπως κάναμε ως τώρα για το κέντρο Ελέγχου. Κάτι αντίστοιχο έχουν και τα τελευταία smartphone της Samsung, αλλά και άλλα Android μοντέλα που εμφανίζουν ένα γραφικό interface στο κάτω μέρος με κάποια αντίστοιχη χειρονομία που δίνει διάφορες λειτουργίες. Όταν κάποιος βρίσκεται σε μια εφαρμογή, με μια χειρονομία θα εμφανίζεται η σελίδα πολυδιεργασίας και οι ενεργές εφαρμογές θα συγκεντρώνονται σε ένα πλέγμα για κλείσιμό τους με μια άλλη χειρονομία. Μια ακόμη χειρονομία συρσίματος προς τα πάνω, θα εμφανίζει την οθόνη αφετηρίας. Από κλείδωμα, η ίδια κίνηση θα ανοίγει το iPhone.

Οι εφαρμογές θα γεμίζουν την οθόνη του iPhone X και θα περικυκλώνουν το κεντρικό τμήμα που θα προεξέχει στο πάνω μέρος (εκεί που θα είναι η κάμερα). Θα υπάρχει χώρος δεξιά και αριστερά στην κορυφή για να εμφανίζονται τα εικονίδια σήματος, Wi-Fi, μπαταρίας, ώρας, ημερομηνίας κλπ. Οποιοδήποτε από αυτά θα μπορεί να «σβήνει» για να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο που θα έχει ανάγκη κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή για παράδειγμα. Η οθόνη αφετηρίας θα έχει έξι σειρές με τέσσερα εικονίδια εφαρμογών η κάθε μία και τη μπάρα-dock στο κάτω μέρος.