Μεγάλες οι πιθανότητες να δούμε ασύρματη φόρτιση στο iPhone 8 | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Μεγάλες οι πιθανότητες να δούμε ασύρματη φόρτιση στο iPhone 8

Νέες διαρροές δείχνουν ότι η ασύρματη φόρτιση έρχεται στο νέο iPhone.

Άλλη μια διαρροή έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά του iPhone 8. Έχουμε επιβεβαιώσει πια την «ολόσωμη» οθόνη στην πρόσοψη και τη διπλή κάμερα στην πίσω πλευρά.

Όσον αφορά τα ενδότερα, σίγουρος είναι ο νέος επεξεργαστής, η μνήμη των 3 GB και, απ’ ό,τι φαίνεται, θα δούμε επιτέλους ένα χαρακτηριστικό που αρκετά Android smartphone έχουν ήδη: την ασύρματη φόρτιση.

Η νέα διαρροή προέρχεται από τον Benjamin Geskin, ένα χρήστη του Twitter που έχει παρελθόν στις επιβεβαιωμένες διαρροές για το iPhone. Ο Benjamin Geskin λοιπόν ανέβασε ένα σχέδιο που δείχνει, όπως λέει το πίσω κάλυμμα του iPhone 8, κι εκεί βλέπουμε ένα κυκλικό σχεδόν δίσκο που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι το σημείο επαφής για το σύστημα ασύρματης φόρτισης.

Τι ακριβώς σημαίνει όμως το σχέδιο; Από τη μία ότι η ασύρματη φόρτιση, είναι πλέον γεγονός. Κι από την άλλη ότι θα γίνεται μέσω επαγωγικής επαφής κι όχι από απόσταση όπως πολλοί είχαν υπολογίσει και είχαν διασπείρει φήμες.

Αν λοιπόν το σχέδιο είναι σωστό, τότε η ασύρματη φόρτιση του iPhone 8 θα είναι ίδια με αυτήν του Apple Watch και διαφόρων Android μοντέλων. Η επαγωγική φόρτιση απαιτεί ένα πηνίο να βρίσκεται στην πλάτη της συσκευής που με τη σειρά της ακουμπά πάνω στο ειδικό pad του φορτιστή. Το pad χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητική επαγωγή προκειμένου να δημιουργήσει ροή ρεύματος στο πηνίο του κινητού που έτσι φορτίζεται.

Η φόρτιση γίνεται, αλλά η συσκευή πρέπει να βρίσκεται πάνω στο ειδικό pad και στην ουσία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε καν όπως όταν συνδέεται σε καλώδιο για τη φόρτισή της. Κι αυτό γιατί η απομάκρυνση από το pad του φορτιστή θα διακόψει τη φόρτιση. Ουσιαστικά είναι δώρο άδωρο, αφού δεν προσφέρει στο χρήστη κάτι καλύτερο από τη φόρτιση μέσω καλωδίου.

Αυτό που πολλοί περίμεναν και οι φήμες έλεγαν είναι ότι η Apple θα χρησιμοποιούσε εξ’ αποστάσεως ασύρματη φόρτιση για το iPhone 8, κά;τι που πραγματικά θα ήταν επαναστατικό. Αν όμως το σχέδιο αυτό αληθεύει, τότε το iPhone θα έλθει με επαγωγική φόρτιση, κάτι που δεν είναι και τόσο απαραίτητο τελικά.