Μελετώντας το firmware του HomePod, βρέθηκε ότι το ξεκλείδωμα του επερχόμενου iPhone μέσω αναγνώρισης προσώπου, θα κάνει χρήση υπέρυθρων ακτίνων. | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Μελετώντας το firmware του HomePod, βρέθηκε ότι το ξεκλείδωμα του επερχόμενου iPhone μέσω αναγνώρισης προσώπου, θα κάνει χρήση υπέρυθρων ακτίνων.

Μελετώντας το firmware του HomePod, βρέθηκε ότι το ξεκλείδωμα του επερχόμενου iPhone μέσω αναγνώρισης προσώπου, θα κάνει χρήση υπέρυθρων ακτίνων.

Οι αναφορές για το ξεκλείδωμα του νέου iPhone που θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο, λένε εδώ και λίγο καιρό ότι θα ξεκλειδώνει μετά βεβαιότητας με τη χρήση 3D αναγνώρισης προσώπου. Και αυτές οι φήμες επιβεβαιώθηκαν ακόμη περισσότερο από – έκπληξη – την ίδια την Apple!

Καθώς ελέγχονταν το firmware που είχε διαρρεύσει, του Siri ηχείου της Apple, του HomePod, από διάφορους για περισσότερες λεπτομέρειες, ο προγραμματιστής εφαρμογών iOS Steve Troughton-Smith, ανακάλυψε ένα κομμάτι κώδικα που επιβεβαιώνει την ύπαρξη βιομετρικού ξεκλειδώματος του επερχόμενου iPhone, μέσω υπερύθρων στην αναγνώριση προσώπου.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι, ότι στο ίδιο firmware, ο προγραμματιστής Guilherme Rambo βρήκε μια εικόνα που δείχνει μια νέα χωρίς περιθώρια σχεδίαση οθόνης – μια που ταιριάζει με τις φημολογούμενες που είχαν διαρρεύσει από τον περασμένο Μάιο.

Αυτές οι ανακαλύψεις είναι μέχρι στιγμής από τις πιο σημαντικές που αφορούν το νέο iPhone που αναμένουμε με αγωνία κατά τα τέλη του Σεπτέμβρη. Επίσης μαθεύτηκε από αυτές τις διαρροές ότι θα υπάρχει γυάλινη πλάτη και ασύρματη φόρτιση. Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ποια θα είναι η τύχη του Touch ID. Παρόλο που στο firmware του HomePod φαίνεται να υπάρχει, δε γνωρίζουμε αν θα μπορέσει τελικά η Apple να το ενσωματώσει κάτω από την οθόνη – όπως έκανε ήδη η Vivo με τη βοήθεια της Qualcomm στην έκθεση MWC στη Σαγκάη. Οι μέχρι τώρα φήμες όμως δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές για την επιτυχία του εγχειρήματος, καθώς η Apple φαίνεται να έχει προβλήματα με την εν λόγω υλοποίηση. Μια άλλη φήμη που έχει διαρρεύσει για το θέμα, αναφέρει την ενσωμάτωση του στο πλήκτρο Power που γι’ αυτό το λόγω θα γίνει μεγαλύτερο.

Όπως και να ‘χει, το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε περισσότερα νέα για το θέμα, καθώς το νέο iPhone είναι πια στη φάση της τελικής παραγωγής, οπότε από κάπου θα μάθουμε τι έγινε τελικά και με το θέμα αυτό.