Μια εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης διαγράφει τις άχρηστες φωτογραφίες μας | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Μια εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης διαγράφει τις άχρηστες φωτογραφίες μας

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιες φωτογραφίες να διαγράψετε; Η εφαρμογή Τ.Ν EyeEm, το αναλαμβάνει για σας.

Πιστεύετε ότι ένας υπολογιστής μπορεί να αποφασίσει ποιες είναι οι καλύτερες φωτογραφίες μας; Η εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης EyeEm νομίζει ότι μπορεί. Στις 22 Ιουνίου το EyeEm έκανε μια ενημέρωση που τώρα μπορεί να μας πει ποιες φωτογραφίες μας να ανεβάσουμε και ποιες είναι για τα … μπάζα.

Η λειτουργία, ονόματι, «EyeEm Selects» θα εμφανιστεί πρώτα στους χρήστες Android. Θα δοθεί και στους χρήστες με iOS σε μελλοντική ενημέρωση, όμως ένα παρόμοιο εργαλείο υπάρχει ήδη σε μια ξεχωριστή εφαρμογή του EyeEm με το όνομα «The Roll» (μη διαθέσιμο στο ελληνικό κατάστημα δυστυχώς).

Η ενημέρωση του EyeEm χρησιμοποιεί το υπάρχον δίκτυο Τ.Ν με ονομασία, EyeEm Vision και εισάγει μια νέα μέθοδο με την οποία ένας υπολογιστής μπορεί να επιλέξει ποιες είναι οι καλύτερες πόζες μας.

Για να εκπαιδεύσουν τον υπολογιστή, μια ομάδα ανθρώπων ειδικών στη φωτογραφία, επέλεγαν «καλές» φωτογραφίες καθώς ο υπολογιστής παρακολουθούσε. Καθώς εκατομμύρια φωτογραφιών επιλέγονταν ή όχι, ο υπολογιστής μάθαινε την ποσόστωση με την οποία μια φωτογραφία μπορεί να επιλεγόταν ή να απορριπτόταν.

Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους, το σύστημα αναγνώρισης της ποιότητας μιας φωτογραφίας δεν στηρίζεται σε τεχνικά στοιχεία όπως η οξύτητα, η χρωματική αντίθεση κλπ. «Σε ένα καλλιτεχνικό μέσον όπως η φωτογραφία, οι φωτογράφοι συνεχώς εξερευνούν και καινοτομούν», είπε ο Appu Shaji επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της EyeEm. «Εικόνες που σπάνε τους κανόνες, είναι συχνά αυτές που παράγουν τα πιο έντονα συναισθήματα. Γι’ αυτό το λόγο, ζητήσαμε από τους ειδικούς να αγνοήσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και να χρησιμοποιήσουν μάλλον το ένστικτο τους ως προς το ποιες φωτογραφίες είναι καλύτερες. Έτσι, δημιουργήσαμε τα δικά μας αισθητικά κριτήρια με τα οποία εκπαιδεύσαμε τον υπολογιστή.»

Με τη νέα ενημέρωση, οι χρήστες θα δουν τη λειτουργία «EyeEm Selects» να βρίσκεται πάνω από τη βιβλιοθήκη της κάμερας. Πατώντας αυτή την επιλογή θα επιτρέπουμε στο σύστημα να ψάχνει για τις καλύτερες φωτογραφίες. Η όλη διαδικασία δεν είναι βασισμένη στο «Σύννεφο» κι έτσι, οι φωτογραφίες δεν εγκαταλείπουν τη συσκευή και κανείς δε βλέπει τα αρχεία μέχρι να ανέβουν στο δίκτυο.

Έτσι, οι χρήστες μπορούν να βρίσκουν τα «κρυφά διαμάντια της συλλογής τους». Η μηχανική εκμάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη έχουν γίνει πια κύριο τμήμα των εφαρμογών φωτογραφίας.