Μια κρυμμένη ρύθμιση στο iOS 10 μπορεί να σας γλιτώσει πολύτιμο χώρο στη συσκευή σας | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Μια κρυμμένη ρύθμιση στο iOS 10 μπορεί να σας γλιτώσει πολύτιμο χώρο στη συσκευή σας

Αν έχετε αρχίσει να ξεμένετε από χώρο στην iOS συσκευή σας, υπάρχει μια, όχι και τόσο γνωστή ρύθμιση, που μπορεί να στρέψει το παιχνίδι υπέρ σας.

Τελειώνει – και μάλιστα ραγδαία – ο χώρος στο iPhone ή το iPad σας; Υπάρχει μια ρύθμιση, θαμμένη μέσα στα βάθη του iOS 10 που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση υπέρ σας. Κι αν δεν δουλέψει αυτή, υπάρχει κάποιο ακόμη κόλπο που μπορεί να σας βοηθήσει στον αγώνα με την έλλειψη χώρου.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ονομάζεται Βελτιστοποίηση Χώρου Αποθήκευσης (Optimize Storage) και βρίσκεται στο μενού Ρυθμίσεις > Μουσική. Για να εμφανιστεί, πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η Apple Music και να έχετε κατεβάσει τραγούδια από το iTunes και το Apple Music όπου θα έχετε κάποιο ενεργό πρόγραμμα.

Εφόσον λοιπόν έχετε κατεβάσει πολλά τραγούδια στο iPhone ή iPad σας, ενεργοποιήστε τη ρύθμιση Βελτιστοποίησης Αποθήκευσης – που εξ’ ορισμού είναι απενεργοποιημένη – και ορίστε πόσος αποθηκευτικός χώρος θέλετε να παραμένει ελεύθερος στη συσκευή σας.

Εφόσον επιλέξετε το μέγεθος αποθηκευτικού χώρου που θέλετε να παραμένει ελεύθερος (το ελάχιστο είναι 4 GB), το iOS θα κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει το στόχο αυτό, διαγράφοντας τα τραγούδια που  δεν ακούτε συχνά. Αν δεν έχετε πολλά, τότε δεν θα πετύχει το στόχο, αλλά και πάλι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να βοηθήσει.

Εννοείται ότι η μουσική σας θα βρίσκεται πάντα στο iTunes για αν την κατεβάσετε και πάλι όποτε θέλετε.

Μια παρόμοια δυνατότητα υπήρχε και στο iOS 9, αλλά δεν πρόσφερε στους χρήστες δυνατότητες ελέγχου, στο αν θα την ενεργοποιούσαν ή όχι.

Αν από την άλλη μεριά θέλετε οπωσδήποτε τη μουσική σας μαζί σας, αλλά χρειάζεστε ελεύθερο χώρο στη συσκευή σας, τότε δοκιμάστε την αγορά και χρήση ενός USB-lightning flash drive όπου θα μπορείτε να αποθηκεύσετε τη μουσική, τις φωτογραφίες, τα βίντεό σας και άλλα έγγραφα και να απελευθερώσετε σημαντικό χώρο στη συσκευή σας, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να το έχετε συνδεδεμένο στο iPhone/iPad σας και να ακούτε τη μουσική σας ή να βλέπετε τα βίντεό σας και τις φωτό σας κανονικά από αυτό.

Δείτε την περιγραφή και παρουσίαση που κάναμε σε ένα τέτοιο flash drive της Intenso σε προηγούμενο άρθρο μας.