Μοιραστείτε την τοποθεσία σας στους Χάρτες της Google | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Μοιραστείτε την τοποθεσία σας στους Χάρτες της Google

Πώς να μοιραστείτε με άλλους την τοποθεσία σας ζωντανά στο Google Maps

Πώς νιώθετε με το ότι οι διάφορες εφαρμογές του smartphone σας γνωρίζουν την τοποθεσία που βρίσκεστε κάθε στιγμή (αν τους το επιτρέπετε βέβαια);

Ίσως όχι και τόσο ευχάριστα, οπότε μπορείτε γι’ αυτό το λόγο, να απαγορέψετε τη χρήση της υπηρεσίας τοποθεσίας από τις εφαρμογές του κινητού σας. Από την άλλη πάλι, θα χάσετε ένα σωρό χρήσιμες πληροφορίες που θα μπορούσατε να έχετε ανά πάσα στιγμή, και πιθανόν να σας είναι χρήσιμες, οπότε καλό είναι να σκεφθείτε ποιες εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιούν την τοποθεσία σας και ποιες όχι.

Μια τέτοια χρήσιμη περίπτωση είναι οι Χάρτες της Google. Είναι λογικό να πρέπει να ξέρουν την τοποθεσία σας για να μπορούν να σας καθοδηγήσουν, σωστά; Και ακόμη περισσότερο όταν θέλετε να μοιραστείτε με κάποιον φίλο την τοποθεσία σας ώστε να μπορεί να σας βρει αν, ας πούμε, έχετε δώσε ραντεβού.

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να μοιραστούμε την τοποθεσία μας με τρίτους, σε περίπτωση που θέλουμε να μας βρουν για παράδειγμα.

Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα, όταν ανοίξουμε τους Χάρτες της Google και πατήσουμε τη τριπλή γραμμή (πάνω αριστερά) των μενού, η τέταρτη επιλογή από πάνω λέει «Μοιραστείτε την τοποθεσία σας».

Υπάρχει ένας αριθμός επιλογών όταν μοιραζόμαστε την τοποθεσία μας.

  • Πρώτα, για πόση ώρα θέλουμε να γίνεται ο διαμοιρασμός αυτός, ή αν θέλουμε να γίνεται μόνιμα.
  • Ύστερα το με ποιον θέλουμε να μοιραστούμε την τοποθεσία μας. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους. Είτε τον (την) επιλέγουμε από τις επαφές μας, είτε δημιουργούμε ένα σύνδεσμο της τοποθεσίας μας και τον στέλνουμε.

Απλό έτσι; Μόλις κάνουμε το διαμοιρασμό, επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη και βλέπουμε με ποιον μοιραζόμαστε την τοποθεσία μας.

Όπως καταλαβαίνετε, η συγκεκριμένη λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη, αν χρειάζεται να δώσουμε πληροφορίες σε κάποιον για το πού βρισκόμαστε, για οποιοδήποτε λόγο.