Νέα σχέδια του iPhone 8 και άλλες διαρροές, δείχνουν κάθετη διπλή κάμερα | Digital Cube

Email: info@digital-cube.gr

211 411 6454

Digital Cube

Νέα σχέδια του iPhone 8 και άλλες διαρροές, δείχνουν κάθετη διπλή κάμερα

Διαρροές φωτογραφιών και σχεδίων δείχνουν ότι το iPhone 8 θα έχει πρόσοψη πλήρους οθόνης και σχεδίαση κάθετης διπλής κάμερας.

Αρκετές φωτογραφίες που διέρρευσαν πρόσφατα δείχνουν μια εντελώς νέα σχεδίαση στο σασί της συσκευής. Τα σχέδια αυτά δείχνουν διάφορα χαρακτηριστικά που έχουμε ξαναδεί να αναφέρονται στο νέο OLED iPhone στο παρελθόν και περιλαμβάνουν το μακρόστενο πλήκτρο Power, την κάθετη διπλή κάμερα και βεβαίως την αφαίρεση του γνωστού μας πλήκτρου Home.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι μια πορτοκαλιά γραμμή που δείχνει τα όρια της οθόνης της συσκευής η οποία θα καλύπτει πλήρως την πρόσοψη μην αφήνοντας περιθώρια, στα πλάγια ή στα άκρα, ενώ στο πάνω μέρος θα υπάρχει μια περιοχή για την εμπρόσθια κάμερα, το ακουστικό και κάποιους αισθητήρες.

Αν αυτά τα σχέδια είναι ακριβή, τότε η Apple μεγιστοποιεί το χώρο που καταλαμβάνει η οθόνη, εξαιρουμένου του χώρου για την κάμερα αναγνώρισης τρισδιάστατου βάθους και το ακουστικό.

Μια ακόμη πιθανότητα είναι το επερχόμενο νέο iOS 11 να κάνει χρήση αυτού του επιπλέον χώρου, με την ανασχεδίαση της γραμμής κατάστασης (status bar).

Υπάρχουν βέβαια και αναφορές που μιλούν για κάμερα κάτω από την οθόνη, αλλά στα συγκεκριμένα σχέδια, δεν φαίνεται να είναι έτσι. Τα σχέδια αυτά τα μοιράστηκαν μαζί μας οι Slashleaks και Benjamin Geskin.

Από την άλλη, η οπίσθια πλευρά δείχνει τη νέα διπλή κάμερα που θα είναι σε κάθετη θέση, αντίθετα με τα μέχρι τώρα συνήθη, ενώ το φλας φαίνεται να βρίσκεται ανάμεσα στους δύο φακούς.

Στην πλάτη επίσης βλέπουμε και ένα ακόμη κυκλικό σχέδιο που θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το Touch ID σε περίπτωση που τελικά μεταφερθεί στην πλάτη της συσκευής. Όμως ο Geskin δηλώνει ότι δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, αλλά ότι η Apple συνήθως βάζει αυτό το σχέδιο για να δείξει που θα βρίσκεται το σήμα της στην πλάτη της συσκευής.

Αντίθετα, μια αναφορά από την TSMC, κατασκευάστριας των επεξεργαστών της σειράς «Α» της Apple, λέει ότι η εταιρία έχει ήδη αναπτύξει ένα οπτικό Touch ID που θα βρίσκεται ενσωματωμένο στην ίδια την OLED οθόνη.

Αν όλα αυτά είναι σωστά, τότε βαδίζουμε σε καλό δρόμο και η Apple ετοιμάζεται να κάνει και πάλι καταπληκτικά πράγματα με τη νέα της συσκευή, κάτι που όλοι μας και θέλουμε και περιμένουμε.