Νέο περιεχόμενο στο iTunes Store σε ανάλυση 4Κ προαναγγέλλει την έλευση της νέας 4Κ Apple TV. | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Νέο περιεχόμενο στο iTunes Store σε ανάλυση 4Κ προαναγγέλλει την έλευση της νέας 4Κ Apple TV.

Νέο περιεχόμενο στο iTunes Store σε ανάλυση 4Κ προαναγγέλλει την έλευση της νέας 4Κ Apple TV.

Η Apple εργάζεται για την αναβάθμιση του υπάρχοντος περιεχομένου (σε ταινίες) με υποστήριξη σε υψηλής ανάλυσης 4Κ και HDR υλικό. Παρόλο που ακόμη οι ταινίες που υπάρχουν προς αγορά ή ενοικίαση στο iTunes είναι σε ανάλυση κανονική (SD) ή υψηλή (HD) 720p ή 1080p, νέες ειδήσεις από το MacRumors, μας λένε ότι το περιεχόμενο 4Κ στο iTunes βρίσκεται στον ορίζοντα. Και βέβαια αυτό ανεβάζει τις πιθανότητες για μια ανανεωμένη 4Κ Apple TV πέμπτης γενιάς, που θα είναι συμβατή με 4Κ ταινίες και βίντεο εν γένει.

Οι ειδήσεις για την ύπαρξη ταινιών 4Κ στο iTunes εμφανίστηκαν όταν, στα τέλη του περασμένου μήνα, το MacRumors ανακάλυψε ότι η Apple άρχισε να βάζει στους καταλόγους της ταινίες με διαθεσιμότητα 4Κ, HDR ανάλυσης. Σε μια συζήτηση που ανέβηκε στο MacRumors forum, ένα από τα μέλη του, ο Tomas Jackson,  ανέβασε ένα screenshot από το ιστορικό αγορών του στο iTunes Store, που έδειχνε την ταινία του 2016 «Passengers», διαθέσιμη σε 4Κ, HDR ανάλυση πέραν των άλλων. Ωστόσο, για την ώρα, το iTunes επέτρεπε μόνο το κατέβασμα της ταινίας στις χαμηλότερες, γνωστές ως τα τώρα, αναλύσεις.

Ένας άλλος χρήστης με έδρα την Αγγλία, επίσης δήλωσε ότι η ταινία «Fantastic Beasts and Where to Find Them» προσφερόταν και αυτή σε ανάλυση 4Κ-HDR με το ίδιο όμως πρόβλημα: για την ώρα δεν παρέχονταν παρά μόνο σε κλασική HD ανάλυση.

Οι πρώτες φήμες για την εμφάνιση μιας νέας γενιάς Apple TV με υποστήριξη 4Κ-HDR εμφανίστηκα αρχικά το Φεβρουάριο, όταν το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple έκανε μυστικά δοκιμές μιας νέας γενιάς Apple TV συσκευής ικανής να κάνει streaming 4Κ περιεχόμενο με την κωδική ονομασία «J105», η οποία θα μπορούσε και να παρουσιαστεί αργότερα φέτος. Η αναφορά προχωρούσε περισσότερο λέγοντας ότι η συσκευή θα υποστήριζε καλύτερα και πιο ζωντανά χρώματα, υποδηλώνοντας έτσι τη δυνατότητα για HDR.

Αν και δεν είναι εγγυημένο, είναι λογικό ωστόσο το ότι η Apple θα μπορούσε να ετοιμάζει νέο περιεχόμενο σε υψηλή ανάλυση 4Κ-HDR, μαζί με μια συσκευή Apple TV συμβατή με αυτό, προς τα τέλη της φετινής χρονιάς, ιδιαίτερα καθώς εταιρίες που παρέχουν streaming βίντεο, όπως η Netflix, έχουν αρχίσει να δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους προς το περιεχόμενο τέτοιας ποιότητας. Και όπως δείχνουν και τα νέα iMac με τις 4Κ και 5Κ οθόνες τους, η Apple έχει αρχίσει και ασχολείται σοβαρά με αυτού το είδους τις αναλύσεις βίντεο.