Νιώστε κρύο, ζέστη και πόνο στην Εικονική Πραγματικότητα με το ThermoReal! | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Νιώστε κρύο, ζέστη και πόνο στην Εικονική Πραγματικότητα με το ThermoReal!

Μια νέα τεχνολογία φέρνει νέες αισθήσεις στην εικονική πραγματικότητα.

Η Εικονική πραγματικότητα μας βυθίζει οπτικά και ακουστικά σε έναν ολόκληρο κόσμο. Όμως δεν είναι ακόμη εντελώς πιστευτός αυτός ο κόσμος, καθώς είμαστε περισσότερο παρατηρητές παρά μέτοχοι, λόγω της έλλειψης των υπόλοιπων βασικών αισθήσεων πέρα από την όραση και ακοή. Έτσι, η εταιρία Tegway θέλει να κάνει ένα βήμα περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση με το να μας κάνει να νιώσουμε αισθήσεις όπως, κρύο, ζέστη και πόνο.

Η εταιρία παρουσίασε την τεχνολογία της με όνομα ThermoReal στο HTC Vive X accelerator event πριν λίγο καιρό στο Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρία ανέπτυξε μια θερμοηλεκτρική συσκευή που μπορεί να παράγει κρύο και ζέστη κατά παραγγελία και να μεταφέρει αυτή την αίσθηση στα χέρια μας καθώς κρατούμε τα χειριστήρια σε περιβάλλον Εικονικής Πραγματικότητας. Πρόκειται για ένα νέο είδος διάδρασης μεταξύ ανθρώπου και μηχανής.

Θα περάσει βέβαια κάποιος χρόνος μέχρι να γίνει δυνατή η ενσωμάτωσή της σε μια συσκευή Εικονικής Πραγματικότητας. Πρόκειται όμως για ένα κομβικό σημείο στον τομέα της μεγαλύτερης σύνδεσής μας με τον κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας και τις εφαρμογές του.

Η Tegway έχει αποκτήσει αρκετές πατέντες στον χώρο της κατασκευής εύκαμπτων θερμοηλεκτρικών συσκευών, στο σχεδιασμό του hardware, στη σχεδίαση εφαρμογών και στην δημιουργία λογισμικού αλγορίθμων για τον “θερμικό ρεαλισμό”.