Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα στο iOS 11 | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα στο iOS 11

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την αυτόματη φωτεινότητα στο iPhone/iPad σας.

Η αυτόματη φωτεινότητα είναι ένα χαρακτηριστικό του iOS που επιτρέπει την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας της συσκευής ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού περιβάλλοντος. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό μπορεί να βελτιώσει τη διάρκεια της μπαταρίας καθώς δε θα φωτίζει την οθόνη περισσότερο από ό,τι χρειάζεται.

Η ρύθμιση αυτή είναι γενικώς πολύ χρήσιμη γιατί σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να θέλουμε να την απενεργοποιήσουμε και να έχουμε σταθερή φωτεινότητα, ενώ συνήθως, καλό θα είναι να είναι ενεργοποιημένη. Στο iOS 11 όμως, η συγκεκριμένη ρύθμιση μεταφέρθηκε από τις ρυθμίσεις της οθόνης που ήταν ως τώρα πιο βαθιά μέσα στις ρυθμίσεις του iOS. Και ενώ κάποιοι νόμισαν ότι η ρύθμιση αυτή αφαιρέθηκε στο iOS 11, δεν είναι έτσι.

Ρυθμίστε την αυτόματη φωτεινότητα

Όπως είπαμε, η ρύθμιση δεν αφαιρέθηκε, απλά μεταφέρθηκε. Και τώρα πια βρίσκεται καταχωνιασμένη στο μενού της Προσβασιμότητας.

  • Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα
  • Επιλέξτε Βοηθήματα οθόνης
  • Με κύλιση προς τα κάτω, θα βρείτε την “Αυτόματη φωτεινότητα”
  • Πατήστε το διακόπτη στα δεξιά για να την ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε.
  • Η μη χρήση της ρύθμισης της αυτόματης φωτεινότητας μπορεί όντως να έχει κακό αποτέλεσμα στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Αν έχετε μια σταθερή και σχετικά υψηλή φωτεινότητα για να βλέπετε σε εξωτερικούς χώρους, η ίδια φωτεινότητα θα καταναλώνει άδικα τη μπαταρία σας σε εσωτερικούς χώρους όπου δε θα χρειάζεται. Γι’ αυτό το λόγο, η ενεργοποίηση της αυτόματης φωτεινότητας μπορεί να σας προφυλάξει από ένα τέτοιο πρόβλημα.

    Τώρα για πιο λόγο η Apple μετέφερε τη ρύθμιση αυτή από το τμήμα της οθόνης όπου ήταν εύκολη η πρόσβασή της, στο μενού της Προσβασιμότητας και σε ένα ειδικό τμήμα, είναι κάτι που πραγματικά δεν το καταλαβαίνουμε. Αλλά όπως και να ‘χει, δεν την αφαίρεσε όπως φοβηθήκαμε αρχικά όταν είδαμε ότι έλειπε.