Πώς να κρύψετε φωτογραφίες στο Google Photos | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Πώς να κρύψετε φωτογραφίες στο Google Photos

Αν υπάρχουν φωτογραφίες που δεν θέλετε να τις δουν άλλοι, στο Google Photos, να πώς θα τις κρύψετε.

Το Google Photos είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές που υπάρχουν σε iOS και Android, για να αποθηκεύσετε τις εφαρμογές σας στο Σύννεφο. Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το αυτόματο ανέβασμα φωτογραφιών δεν εξυπηρετεί. Και αυτό συμβαίνει όταν μοιράζεστε τον λογαριασμό σας με άλλους, όπως π.χ. με την οικογένειά σας.

Ευτυχώς όμως, το Google Photos έχει μια λειτουργία που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μόνο για τον εαυτό σας όποιες φωτογραφίες θεωρείται ακατάλληλες για τα μάτια άλλων, ώστε να μην εμφανίζονται στη ροή φωτογραφιών σε κάποια στιγμή που δε θέλετε και προκαλέσουν αμηχανία. Η λειτουργία λέγεται «Αρχειοθέτηση» (Archive) και είναι διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις της εφαρμογής – iOS, Android, desktop – και να πώς θα την χρησιμοποιήσετε.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos
  • Επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να κρύψετε (πατώντας τις τρεις τελείες πάνω δεξιά και από το μενού πατώντας «επιλογή φωτογραφιών»)
  • Πατήστε και πάλι το μενού με τις τρεις τελείες και τώρα επιλέξτε «Αρχειοθέτηση».

Μετά από αυτό, οι φωτογραφίες σας θα εξαφανιστούν από την κύρια ροή των φωτογραφιών, χωρίς φυσικά να τις έχετε χάσει. Αν θέλετε να τις δείτε και πάλι, πατήστε το μενού με τις τρεις τελείες πάνω δεξιά και, από την επιλογή «Αρχειοθέτηση» που θα δείτε, θα έχετε πρόσβαση στον φάκελο των κρυμμένων-αρχειοθετημένων φωτογραφιών σας, που θα είναι οργανωμένες κατά ημερομηνία.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες αυτές θα εξακολουθούν να εμφανίζονται σε διάφορα άλμπουμ και σε αναζητήσεις, οπότε, αν έχετε φωτογραφίες που δεν θέλετε να τις δει κανείς, είτε διαγράψτε τις οριστικά, είτε χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή που να τις αποκρύπτει και να τις εμφανίζει μόνο σε σας με συνθηματικό που θα ορίσετε.

Η λειτουργία αυτή, είναι πολύ χρήσιμη και όταν θέλετε να αφαιρέσετε φωτογραφίες που δε θέλετε μεν να βρίσκονται στην κύρια ροή των φωτογραφιών σας γιατί μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενες και βαρετές ίσως, αλλά από την άλλη θέλετε να τις κρατήσετε και δε θέλετε να χαθούν.