Πώς θα μπορούσε το iPhone 8 να αλλάξει εντελώς το FaceTime | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Πώς θα μπορούσε το iPhone 8 να αλλάξει εντελώς το FaceTime

Η έλευση του νέου iPhone μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμπειρία μας και τη χρήση του FaceTime όπως την ξέραμε.

Η Apple αποκάλυψε αρκετά από τα μυστικά του iOS 11 τον περασμένο Ιούνιο και πολλά ακόμη μαθεύτηκαν από τότε, με τη μελέτη των beta εκδόσεων που κυκλοφόρησαν στο μεταξύ. Κάποια χαρακτηριστικά όμως είναι μόνο για το iPhone 8 και, όπως και να το κάνουμε, είναι το software που δίνει την επιπλέον αξία στο hardware.

Η Apple όντως έκανε επίδειξη μιας λειτουργίας που σίγουρα θα δουλεύει καλύτερα σε ένα iPhone 8 απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή iOS. Και μια νέα ανακάλυψη δείχνει ότι θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς το «πρόσωπο» του FaceTime.

Η Apple φαίνεται να έχει στοιχηματίσει πολλά στην επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) και οι προγραμματιστές ήδη πειραματίζονται με το ARKit που παρουσίασε η εταιρία στη WWDC 2017 που μας πέρασε.

ΜΙΑ ευρεσιτεχνία λοιπόν, που δόθηκε στην Apple και που ανακαλύφθηκε από το VCDaily, περιγράφει τρόπους χρήσης των διαφόρων αισθητήρων του iPhone που θα προσφέρουν μια καλύτερη χρήση και εμπειρία με το FaceTime.

Η περιγραφή αναφέρει τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με μια εφαρμογή video chat (όπως δηλαδή το FaceTime).

Με τη χρήση και των δύο καμερών, εμπρόσθιας και οπίσθιας, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν περισσότερο το γύρω χώρο που περιβάλλει το συνομιλητή τους. Ακόμη περισσότερο, το iPhone θα λαμβάνει υπόψη του το σημείο εστίασης του χρήστη στην οθόνη, ώστε να προσαρμόζει το βίντεο κατάλληλα.

Η πατέντα αναφέρεται σε διπλές οπίσθιες κάμερες πίσω και 3D κάμερες μπροστά που θα βοηθούν στη λειτουργία αυτή, κάτι δηλαδή που προβλέπεται να υπάρχει στο iPhone 8 και που θα βοηθά στη χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας σε συνδυασμό με το FaceTime.

Το επίσης πολύ ενδιαφέρον είναι ότι η Apple χρησιμοποιεί σχέδια στην πατέντα της, που απεικονίζουν ένα iMac, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι μια τέτοια λειτουργία μπορεί να έλθει και στο macOS κάποια στιγμή.

Βέβαια, δε γνωρίζουμε αν η Apple όντως θέλει να αναβαθμίσει τις λειτουργίες του FaceTime κατ’ αυτόν τον τρόπο φέτος, όμως δε θα ήταν παράξενο να θέλει να δείξει τις δυνατότητες της νέας της συσκευής – του iPhone 8 – με το να προσθέσει κάποιες νέες λειτουργίες σε ήδη υπάρχουσες εφαρμογές με τη χρήση των νέων καμερών του. Και το FaceTime είναι ένας σημαντικός υποψήφιος για τη χρήση αυτή.