Ρομπότ της DC security αυτοκτονεί πέφτοντας σε σιντριβάνι! | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Ρομπότ της DC security αυτοκτονεί πέφτοντας σε σιντριβάνι!

Μήπως οι μηχανές έχουν αρχίσει περισσότερα χαρακτηριστικά μας από όσα πρέπει;

Φαίνεται πως μάλλον τα ρομπότ έχουν αρχίσει να παίρνουν το ρόλο τους «γίνε πιο ανθρώπινος» σοβαρότερα από ό,τι θα έπρεπε. Κι ενώ έχουμε ακούσει για ανθρώπους που πηδάνε στη θάλασσα να πνιγούν ή από κάποιο ύψος για να αυτοκτονήσουν σε μια κατάσταση απελπισίας, το να ακούσουμε για ρομπότ που έκανε το ίδιο πέφτοντας μέσα σε σιντριβάνι, είναι από τα άγραφα που λένε.

Σε ένα twit του ο Bilal Farooqui γράφει:

  • Το γραφείο μας στο κτίριο της DC security απέκτησε ένα ρομπότ για το τμήμα ασφαλείας. Μόλις πήγε και πνίγηκε.
  • Bilal Farooqui (@bilalfarooqui) July 17, 2017

Ένας άλλος εργαζόμενος, ο Greg Pinelo πρόσθεσε:

  • Είναι μια πολύ αστεία μέρα σήμερα στη @gmmb. Το σούπερ hightech ρομπότ ασφάλειας στο συγκρότημα των γραφείων μας είχε ένα ατύχημα.
  • Greg Pinelo (@gregpinelo) July 17, 2017

Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι στην πραγματικότητα συνέβη και οδήγησε το ρομπότ – ένα μοντέλο Knightscope K5 – να πάει και να πέσει κατευθείαν μέσα σε ένα σιντριβάνι του συγκροτήματος γραφείων της DC security. Ούτε έχουμε νεότερα αν τελικά επέζησε του … μπάνιου ή το γιατί συνέβη το όλο περιστατικό. Μισούσε τόσο πολύ τη δουλειά του; Βαριότανε; Άκουσε τίποτε τρομακτικά νέα από τη ρομποτική κοινότητα; Είδε το μέλλον του να διαγράφεται μαύρο; Έπεσε θύμα ρομποτικού μπούλινγκ; Θα μείνουμε με την απορία.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα πάντως έχουν μια ειδικότητα στο να παράγουν ειδήσεις. Πέρυσι ένας μεθυσμένος συνελήφθη επειδή έριξε κάτω ένα άλλο του ίδιου είδους, καθώς αυτός έπαιρνε εκδίκηση γιατί το ρομπότ λίγο πιο πριν, είχε ρίξει κάτω ένα παιδάκι κι είχε συνεχίσει το δρόμο του αδιάφορα. Το Κ5 είναι ένα ρομπότ περιπολιών που έχει ύψος 1,50 μέτρο και βάρος 150 κιλά. Το ρουκετοειδές σχήμα του και η έλλειψη χεριών, κάνουν αδύνατο το να μπορέσει να σηκωθεί άπαξ και αναποδογυρίσει, όμως το πρόσφατο περιστατικό όπου το ρομπότ πήγε απευθείας κι έπεσε στο σιντριβάνι, έμοιαζε πάρα πολύ σαν μια πράξη ελεύθερης βούλησης.

Η αλήθεια είναι ότι με τέτοια δουλειά … ποιος ξέρει.