Ρομποτική αστυνομία περιπολεί στο Ντουμπάι! | Digital Cube

Email: info@digital-cube.gr

211 411 6454

Digital Cube

Ρομποτική αστυνομία περιπολεί στο Ντουμπάι!

Οι πρώτες μονάδες «Ρομποκόπ» εμφανίστηκαν να κάνουν περιπόλους στο Ντουμπάι!

Σαν ένα από τα πλουσιότερα μέρη στον κόσμο, το Ντουμπάι έχει γίνει έδρα εταιριών που θέλουν να δοκιμάσουν τα πιο τρελά τους τεχνολογικά κατασκευάσματα. Δεν είναι πολύς καιρός που στο Ντουμπάι ανακοίνωσαν ότι θα αποκτήσουν ιπτάμενα ταξί μέχρι το τέλος Ιουλίου, οπότε γιατί να μην έχει και ρομποτική αστυνομία για να προσέχει τους δρόμους; Έτσι, πραγματικά ρομποτικά αστυνομικά οχήματα θα περιπολούν τους δρόμους της πόλης.

Τα ρομπότ, που μοιάζουν πολύ σαν αυτόνομα τεθωρακισμένα Smart, είναι πραγματικά «χαριτωμένα» και μοιάζουν κάπως με παιχνίδια, όμως σίγουρα είναι πολύ πιο «προχωρημένα». Τα οχήματα μπορούν να περιπολούν τους δρόμους και τους πεζοδρόμους και είναι εφοδιασμένα με πανίσχυρες κάμερες με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου που σαρώνουν το πρόσωπο του καθενός που θα συναντήσουν. Τα βιομετρικά στοιχεία κατόπιν, συγκρίνονται με γνωστές περιπτώσεις εγκληματιών και καταζητούμενων και ειδοποιείται το αστυνομικό κέντρο για να στείλει ενισχύσεις σε περίπτωση που υπάρξει ταυτοποίηση.

Όμως το μικρό ρομποτικό όχημα είναι μόνο το ένα τμήμα του όλου σχεδίου. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με ένα «πλήρους ανάπτυξης» ιπτάμενο όχημα (drone) που μπορεί να αποστείλει σε ύψος, αν θέλει να ελέγξει καλύτερα και να αποκτήσει καλύτερη οπτική μιας συγκεκριμένης περιοχής. Το drone θα ψάξει για ύποπτες ενέργειες και θα ενημερώσει κατάλληλα τους υπευθύνους του τμήματος ώστε να επέμβουν αν χρειαστεί. Πέραν αυτών όλων, το όχημα μπορεί να επιστρέψει μόνο του στη βάση του για επαναφόρτιση, αν δει ότι οι μπαταρίες του φτάνουν στο τέλος της διάρκειά τους.

Το συγκεκριμένο όχημα μπορεί να καλύψει πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις από τους ανθρώπους περιπολώντας σχεδόν μέρα-νύχτα και βοηθώντας έτσι στην καλύτερη κάλυψη όσον αφορά την καταπολέμηση του εγκλήματος. Ευτυχώς δεν έχει και πολυβόλα (ακόμη).