Τα ασύρματα ακουστικά της Google μεταφράζουν 40 γλώσσες! | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Τα ασύρματα ακουστικά της Google μεταφράζουν 40 γλώσσες!

Τα νέα ασύρματα ακουστικά της Google υποστηρίζουν ζωντανή μετάφραση για 40 γλώσσες!

Μετά την παρουσίαση του επιτυχημένου έξυπνου ηχείου της, του Google Home, η Google μπήκε και σε ένα άλλο τομέα του hardware. Σε μια εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο, η εταιρία παρουσίασε ένα αριθμό από συσκευές και μεταξύ αυτών τα νέα  Pixel 2 phones μαζί με ένα νέο ζευγάρι ασύρματα ακουστικά με το όνομα Pixel Buds.

Τα δύο ακουστικά είναι πιασμένα μεταξύ τους με καλώδιο, σε αντίθεση με τα εντελώς ασύρματα ακουστικά της Apple, τα AirPods. Πέρα από το καλώδιο μεταξύ τους που μεταφέρει το σήμα, τα δύο ακουστικά έχουν από ένα πλαστικό άγκιστρο που τα στερεώνει στα αυτιά του χρήστη. Όπως και τα νέα Pixel 2 smartphone, τα ακουστικά θα έχουν τα χρώματα “καθαρό άσπρο”, “περίπου μπλε” και “απλώς μαύρο”.

Από άποψη χαρακτηριστικών, τα ακουστικά θα έχουν παρόμοια χειριστήρια και πλήκτρα με αυτά που συναντάμε στα περισσότερα Bluetooth ακουστικά, και θα υποστηρίζουν χειρονομίες μπρος και πίσω για να αλλάζουμε τραγούδια. Η Google έχει επίσης εξοπλίσει τα ακουστικά της με επιπλέον έξυπνες λειτουργίες του Google Assistant, από τη στιγμή που θα ζευγοποιηθούν με ένα Pixel smartphone. Η πιο ενδιαφέρουσα λειτουργία τους είναι η μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, 40 γλωσσών μέσω του Google Translate. Η εταιρία έκανε επίδειξη του χαρακτηριστικού μεταφράζοντας ζωντανά από αγγλικά σε σουηδικά στην εκδήλωση.

Από άποψη μπαταρίας, τα νέα ακουστικά θα παρέχουν γύρω στις 5 ώρες λειτουργίας ανά φόρτιση και μαζί θα υπάρχει μια ασύρματη θήκη φόρτισης που θα παρέχει συνολικά 24 ώρες λειτουργίας στο δρόμο, παρόμοια με τα Apple AirPods.

Είναι μάλλον παράξενο ότι η Google δε θέλησε να περάσει στο χώρο των απόλυτα ασύρματων ακουστικών που αυτή τη στιγμή ουσιαστικά μονοπωλείται από την Apple. Από την άλλη, είναι λογικό η Google να θέλει να κάνει προσεκτικά και σίγουρα βήματα στο χώρο, μιας και αυτά είναι τα πρώτα της ακουστικά.

Η τιμή των Google Pixel Buds θα είναι ίδια με αυτή των AirPods (159$) κάτι που θα είναι δύσκολο για την επικράτησή τους, δεδομένου ότι τα AirPods είναι πιο μοντέρνα και εντελώς ασύρματα. Από την άλλη τα Google Pixel Buds θα κάνουν μετάφραση, οπότε η Google μάλλον πατάει σε αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό τους.