Τα Windows 10 θα αντιγράψουν ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά του iPhone | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Τα Windows 10 θα αντιγράψουν ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά του iPhone

Τα Windows 10 θα έχουν σε λίγο κάτι αντίστοιχο του «κέντρου ελέγχου» του iPhone.

Μια επερχόμενη ενημέρωση των Windows 10, προβλέπεται να περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό του iPhone που πραγματικά είναι σπουδαίο και πολύ χρήσιμο: το Κέντρο Ελέγχου (Control Center).

Παρόλο που το ποστ στο blog της Microsoft που αναφερόταν στην είδηση αφαιρέθηκε λίγο μετά, μια φωτό που έδειχνε την οθόνη των Windows 10 με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, κρατήθηκε από το Windows Central. Κι εκεί φαίνεται μια περιοχή στην οθόνη με τα γνωστά εικονίδια του «Κέντρου Ελέγχου» που γνωρίζουμε τόσο καλά από το iOS, βέβαια προσαρμοσμένα στην αισθητική των Windows.

 

 

Αυτό το χαρακτηριστικό λοιπόν, αναμένεται σε κάποια μελλοντική ενημέρωση του λειτουργικού της Microsoft. Και μια τέτοια προσθήκη είναι πολύ χρήσιμη και κάνει τα Windows ακόμη πιο εύχρηστα. Κι ενώ το χαρακτηριστικό  θα έχει κάποιες έτοιμες λειτουργίες αντίστοιχες με αυτές που θα περιμέναμε για την εύκολη πρόσβαση στα χαρακτηριστικά που θέλουμε να μεταβάλλουμε συχνότερα, σε αντίθεση με το αντίστοιχο του iOS, το Windows Κέντρο Ελέγχου θα είναι πλήρως ρυθμιζόμενο στις απαιτήσεις του χρήστη.

Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να προσθαφαιρεί λειτουργίες και να ανακατανέμει τη σειρά των διαφόρων εικονιδίων των λειτουργιών που θα εμφανίζονται, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα γούστα του.

Το χαρακτηριστικό αυτό, που είναι πιθανόν να το δούμε με τη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 Creators, το φθινόπωρο, δεν έχει ωστόσο επιβεβαιωθεί ακόμη από τη Microsoft επίσημα – παρόλο που εμφανίστηκε στο επίσημο blog της εταιρίας. Από την άλλη, το ότι το ποστ αποσύρθηκε κάπως εσπευσμένα, μπορεί να σημαίνει ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί τόσο σύντομα η λειτουργία αυτή ή και πάλι, η Microsoft μπορεί να αλλάξει εντελώς διαθέσεις και να τη «θάψει» εντελώς.

Ως γνωστόν στο iOS, το Κέντρο Ελέγχου πρωτοεμφανίστηκε στην έκδοση 7, και έκτοτε έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του λειτουργικού των κινητών της Apple, καθώς μάλιστα προσθέτει μεγάλη λειτουργικότητα και ευχρηστία, με την εύκολη πρόσβαση σε βασικές και χρήσιμες λειτουργίες της συσκευής, που προσφέρει στο χρήστη, ο οποίος αλλιώς θα έπρεπε να ψάχνει μέσα σε διάφορα μενού γι’ αυτές.