Τι είναι το pix2code; Τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να προγραμματίζει! | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Τι είναι το pix2code; Τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να προγραμματίζει!

Απειλείται η δουλειά των προγραμματιστών; Εμφανίστηκε νέα Τεχνητή Νοημοσύνη που μπορεί να προγραμματίζει μόνη της!

Μια Δανέζικη startup, η Ulzard Technologies IVS, αναπτύσσει μια επαναστατική Τεχνητή Νοημοσύνη με την ονομασία pix2code που δε θα χρειάζεται ανθρώπινη βοήθεια για τη συγγραφή προγραμματιστικού κώδικα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη αυτή, είναι αυτοπρογραμματιζόμενη ώστε να μπορεί να δημιουργήσει κώδικα βλέποντας εικόνες!

Αντίθετα από τους ανθρώπους προγραμματιστές που γράφουν κώδικα από την αρχή, η συγκεκριμένη Τ.Ν θα μπορεί να δέχεται εικόνες που θα δείχνουν τι ζητάμε και πώς θέλουμε να μοιάζει η εφαρμογή μας και αυτή θα γράφει τον απαραίτητο κώδικα.

Το ακόμη πιο φοβερό, είναι ότι θα μπορεί να προγραμματίζει για διάφορες πλατφόρμες ταυτόχρονα, όπως iOS, Android και πλατφόρμες που βασίζονται εξ’ ολοκλήρου στο Web, κάτι που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει «με τη μία», ακόμη κι αν γνωρίζει όλες τις γλώσσες προγραμματισμού.

Ο ιδρυτής της εταιρίας, Tony Beltramelli, έχει μοιραστεί λεπτομέρειες της Τ.Ν στο GitHub και σκοπεύει να παράσχει τον πηγαίο κώδικά της ελεύθερα σε όλους όσους ενδιαφέρονται αργότερα φέτος. Χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να δημιουργήσει ένα νευρωνικό δίκτυο που να μπορεί να παράγει τους απαραίτητους κώδικες.

Για την ώρα, το pix2code μπορεί να παράγει προγραμματιστικό κώδικα με ακρίβεια της τάξης του 77%, κάτι που θα βελτιωθεί καθώς οι αλγόριθμοί του θα μαθαίνουν όλο και περισσότερα. Αυτού του είδους ο βαθμός επιτυχίας είναι πολύ ανώτερος από ό,τι θα μπορούσε οποιοσδήποτε άνθρωπος προγραμματιστής να επιτύχει με την πρώτη.

Έτσι, η νεότερη ιδέα πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη, μπορεί να αποδειχθεί ότι αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού για τους προγραμματιστές και γι’ άλλη μια φορά οι ανθρώπινες εργασίες απειλούνται από τις μηχανές.

Μια αναφορά της PWC νωρίτερα φέτος, έλεγε ότι το ένα τρίτο των εργασιών στις ΗΠΑ βρίσκονται σε θέσεις «υψηλού ρίσκου», γιατί μπορούν να αντικατασταθούν από μηχανές, ρομπότ και Τ.Ν κάθε είδους. Κι ενώ μέχρι τώρα νομίζαμε ότι κυρίως οι χειρωνακτικές εργασίες είναι αυτές που απειλούνται, Τ.Ν σαν το pix2code δείχνουν ότι ακόμη και εργασίες που απαιτούν εξειδίκευση και ιδιαίτερες γνώσεις, μπορεί να βρίσκονται υπό απειλή και οι εργαζόμενοι σε αυτές να απειλούνται από την αντικατάστασή τους από μηχανές.