Το Google Hangouts εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του iOS περισσότερο από ποτέ. | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Το Google Hangouts εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του iOS περισσότερο από ποτέ.

Η υποστήριξη για το  CallKit κάνει το Google Hangouts να μπορεί να υποκαταστήσει την εφαρμογή του τηλεφώνου στο iOS.

Πέρυσι, η Apple παρουσίασε το CallKit ένα είδος επέκτασης που επιτρέπει στους προγραμματιστές να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες τηλεφωνίας του iOS, αλλά οι δημιουργοί εφαρμογών άργησαν να το εκμεταλλευτούν. Αυτό άλλαξε με την εμφάνιση της δυνατότητας αυτής στο Messenger του Facebook πρώτα, το Σεπτέμβριο. Και ακολούθησε η Google με την υποστήριξη του CallKit στο δικό της Hangouts για να μη μείνει πίσω.

Το Hangouts με την υποστήριξη CallKit έγινε πολύ πιο δυνατό τώρα. Όταν δεχόμαστε μια τηλεφωνική κλήση, το Hangouts μπορεί να την απαντήσει και να την εμφανίσει στην οθόνη κλειδώματος του iPhone.  Το Hangouts μπορεί να καλέσει επίσης οποιοδήποτε άτομο στις επαφές μας και να συνεργαστεί και με τη Siri ώστε να δεχτεί τη φωνητική εντολή που θα δώσουμε στη Siri και να κάνει την κλήση εκείνο, αντί της εφαρμογής του τηλεφώνου.

Όπως γίνεται και με το Messenger, οι εισερχόμενες κλήσεις πιάνουν ολόκληρη την οθόνη και δείχνουν το όνομα του καλούντος και τα πλήκτρα ελέγχου του τηλεφώνου. Η απάντηση της κλήσης εμφανίζει το Messenger αντί της κλασικής εφαρμογής τηλεφώνου του iOS. Επίσης λειτουργεί και με το CarPlay της Apple, αν έχετε στο αυτοκίνητό σας.

Για να ενεργοποιήσετε την συνεργασία του Hangouts με το CarPlay, χρειάζεται να εγκαταστήσετε την τελευταία του έκδοση από το App Store. Μετά ανοίξτε το, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του και πατήστε το «Answer on lock screen» (απάντηση στην οθόνη κλειδώματος).

Το CallKit είναι ικανό για περισσότερα από την ενσωμάτωση φωνής απλώς. Μπορεί να μετατρέψει σε κείμενο φωνητικά μηνύματα και να εμφανίσει πλήκτρα απάντησης κλήσεως μαζί με οπτικές γνωστοποιήσεις φωνητικών μηνυμάτων και ένα ειδικό σετ εντολών που έχει, επιτρέπουν σε εφαρμογές σαν το Hangouts να συνδέονται εγγενώς με τις διάφορες δυνατότητες του iOS.

Άλλο ένα κομμάτι λογισμικού, το Call Directory, επιτρέπει την απομόνωση συγκεκριμένων αριθμών που ενοχλούν όπως οι διάφορες διαφημιστικές εταιρίες προκειμένου να μην μπορούν να μας ενοχλούν. Με εφαρμογές όπως το Truecaller, που έχουν ήδη τους αριθμούς αυτούς στη λίστα τους μπορούμε να απομονώσουμε τους ενοχλητικούς και να μη μας βρίσκουν.