Το HomePod της Apple, έχει ένα βασικό μειονέκτημα ως προς το Amazon Echo | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Το HomePod της Apple, έχει ένα βασικό μειονέκτημα ως προς το Amazon Echo

Άσχετα με σχεδίαση, γούστα, ποιότητα ήχου κλπ, το HomePod έχει ένα πολύ βασικό μειονέκτημα ως προς τον ανταγωνισμό.

Είναι φανερό βέβαια, ότι το καινούριο Siri-όφωνο, της Apple, το HomePod, απευθύνεται κυρίως στο Amazon Echo ως κύριο ανταγωνιστή του. Όμως έχει ένα βασικότατο μειονέκτημα: εφαρμογές.

Και εξηγούμαι. Απλά με το Echo έχεις ως επιλογή χιλιάδες εφαρμογές συμβατές. Με το HomePod, όχι και τόσο.

Είναι αλήθεια ότι το HomePod (άσχετα από σχεδίαση που είναι καθαρά θέμα γούστου) είναι ένα εξαιρετικά ποιοτικό ηχείο και, χωρίς να το έχω ακούσει, στοιχηματίζω ότι θα έχει κορυφαίο ήχο, τον καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο.

Και όσον αφορά την Alexa της Amazon (στο Echo) ή τη Siri της Apple (στο HomePod), είναι βέβαιο ότι οι σημαντικές και βασικότερες εντολές που μπορεί να δώσουμε, θα εκτελούνται άψογα (αν βέβαια υποστηρίζεται η γλώσσα σας  – κάτι που για τα Ελληνικά δεν ισχύει). Βέβαια, όσον αφορά τις πιο εξεζητημένες χρήσεις, η Alexa είναι πολύ πιο μπροστά από τη Siri, αλλά και η Siri βελτιώνεται γοργά με τις προσπάθειες της Apple.

Ως εδώ καλά. πού τα χαλάμε λοιπόν; Βέβαια το θέμα της τιμής είναι ένα. Με διπλάσιο κόστος του HomePod από το Echo, είναι σίγουρο ότι το HomePod δεν απευθύνεται στον καθένα, αλλά σε όσους θέλουν το απόλυτα καλύτερο ποιοτικά.

Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη θέμα, πέρα από τιμές και ποιότητες. Κι αυτό είναι οι εφαρμογές που υπάρχουν για την κάθε μία συσκευή.

Αν λοιπόν έχεις το Echo, έχεις δυνατότητες επιλογής μεταξύ πολλών: και της Apple και των υπολοίπων. Αν όμως πάρεις το HomePod, τότε δένεσαι αποκλειστικά στο άρμα της Apple και των δικών της και μόνο εφαρμογών.

Από μουσική, με το HomePod έχεις μόνο το Apple Music. Από χάρτες, μόνο αυτούς της Apple. Από ημερολόγιο, επαφές και ό,τι άλλο, μόνο της Apple. Από συνδεσιμότητα, μόνο με συσκευές iOS και Mac.

Από την άλλη, το Echo υποστηρίζει τους πάντες και τα πάντα. Είτε σε iOS, είτε σε Android, είτε iPhone, iPad ή Android συσκευές, Mac και PC χωρίς μεροληψία και χωρίς αντιπαλότητες.

Άρα, για να πάρεις το HomePod, πρέπει να είσαι απόλυτα συνδεδεμένος με το οικοσύστημα της Apple και τις εφαρμογές της κι όχι με τις συσκευές της μόνο. Δεν είναι μειονέκτημα αυτό;