Το iOS 11 θα κάνει αδύνατο στην αστυνομία το να σε υποχρεώσει να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου. | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Το iOS 11 θα κάνει αδύνατο στην αστυνομία το να σε υποχρεώσει να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου.

Η μέχρι τώρα δυνατότητα της αστυνομίας να μπορεί να υποχρεώσει ένα χρήστη να ξεκλειδώσει το iPhone του αναιρείται με την έλευση του iOS 11.

Η τελική και επίσημη έκδοση του iOS 11 έρχεται όπου να ‘ναι και με την μελέτη των μέχρι τώρα beta εκδόσεων από πολλούς αναλυτές, βρέθηκαν στοιχεία που η Apple ως τώρα δεν είχε αποκαλύψει ή αναφερθεί στην παρουσίαση που είχε κάνει. Και ένα από αυτά τα στοιχεία, αφορά σε μια εντελώς απίστευτη λειτουργία, που αφορά το απόρρητο ενός χρήστη και επιτρέπει το αυτόματο κλείδωμα και απενεργοποίηση του Touch ID σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ασφαλίζοντας τη συσκευή και εμποδίζοντας τον οποιονδήποτε (ακόμη και το νόμο) από του να υποχρεώσει κάποιον να έχει πρόσβαση στο iPhone του μέσω του δαχτυλικού αποτυπώματος.

Η νέα αυτή λειτουργία ενεργοποιείται με το πάτημα του πλήκτρου κλειδώματος πέντε συνεχείς φορές. Άπαξ και γίνει αυτό, το iPhone μπαίνει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που παρουσιάζει μια δεύτερη οθόνη με ένα πλήκτρο SOS που, μόλις πατηθεί, ειδοποιεί τις επαφές που έχετε ορίσει ως εκτάκτου ανάγκης, για τη θέση σας. Αυτό που επιπλέον κάνει, όμως πέρα από το SOS, είναι ότι κλειδώνει τη συσκευή και απενεργοποιεί το Touch ID μέχρι να πιστοποιήσετε και πάλι την ταυτότητά σας μέσω κωδικού.

Λόγω της μεγάλης διαμάχης που έχει ανάψει στις ΗΠΑ για το κατά πόσον μπορεί η αστυνομία να υποχρεώνει ένα χρήστη να ξεκλειδώσει τη συσκευή του μέσω Touch ID – και μάλιστα χρησιμοποιώντας με τη βία το δάχτυλο ενός χρήστη γι’ αυτό το σκοπό – η συγκεκριμένη λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη. Η Apple δεν αναφέρθηκε στη λειτουργία αυτή καθόλου, αλλά με την έλευση του iOS σε εκατομμύρια συσκευών κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου, εκατομμύρια χρήστες θα την αποκτήσουν.

Η Apple έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ αυστηρή όσον αφορά τα δικαιώματα των χρηστών στο απόρρητο, με την άρνησή της στο να βοηθήσει στο ξεκλείδωμα iPhone ακόμη και δυνάμει υπόπτων για εγκληματικές πράξεις. Έτσι, μια τέτοια λειτουργία δείχνει ότι ότι θα είναι πολύ χρήσιμη για όσους τη χρειάζονται.