Το iOS 11 θα σβήνει εφαρμογές αυτόματα | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

6986049080

Digital Cube

Το iOS 11 θα σβήνει εφαρμογές αυτόματα

Προκειμένου να μας εξοικονομεί χώρο, το iOS 11 θα σβήνει αχρησιμοποίητες για καιρό εφαρμογές.

Ο ελεύθερος χώρος εξακολουθεί να παραμένει σοβαρό πρόβλημα για πολλούς κατόχους iPhone – ειδικά για όσους έχουν παλιότερες συσκευές με 16 GB χώρου. Προκειμένου λοιπόν να βοηθήσει στην ελάφρυνση του προβλήματος, στο επερχόμενο iOS 11, η Apple  εισήγαγε μια νέα μέθοδο για την απελευθέρωση χώρου με τη διαγραφή εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούμε σχεδόν ποτέ.

Η συγκεκριμένη λειτουργία λέγεται «Offload Unused Apps» (Ξεφόρτωμα Αχρησιμοποίητων Εφαρμογών). Χωρίς να σας ζαλίζουμε με τεχνικές λεπτομέρειες, το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι ότι το iOS αυτόματα θα απεγκαθιστά εφαρμογές ελάχιστα χρησιμοποιούμενες, αλλά θα κρατάει τα τυχόν αρχεία τους που μας ενδιαφέρουν στη συσκευή μας. Οι σβησμένες εφαρμογές θα εμφανίζονται με γκριζαρισμένα εικονίδια στην οθόνη της συσκευής μας και θα μπορούν να επανεγκατασταθούν με ένα απλό πάτημα.

Όταν λειτουργεί το εν λόγω χαρακτηριστικό (θα το βρείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Αποθηκευτικός Χώρος), κάνει τη δουλειά του εντελώς αυτόματα στο υπόβαθρο, αλλά και οι χρήστες μπορούν να κάνουν τη λειτουργία χειροκίνητα.

Όπως είπε κι ο Tom Moss, συνιδρυτής της εταιρίας Nextbit, αυτή είναι η ίδια ιδέα που η εταιρία του είχε εισάγει στο Android smartphone τους, με το όνομα Robin, του 2016.  Ακριβώς το ίδιο με τα γκρι εικονίδια που υποδήλωναν διαγραμμένες αλλά όχι ξεχασμένες εφαρμογές. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να πούμε εδώ ότι και το iOS 9 είχε μια παρόμοια λειτουργία, πίσω στο 2015 – μόνο που αυτή αφορούσε την προσωρινή διαγραφή εφαρμογών κατά την αναβάθμιση σε ένα νεότερο λειτουργικό.

Αυτή δεν είναι η μόνη λειτουργία απελευθέρωσης αποθηκευτικού χώρου όμως. Υπάρχουν επίσης κι άλλες, όπως η δυνατότητα να διαγραφούν πλήρως οι πρόσφατα διαγραμμένες φωτογραφίες, αντί να περιμένουν στον ειδικό φάκελο διαγραμμένων κατακρατώντας χώρο. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς αρχείων στο iCloud, η αυτόματη διαγραφή συζητήσεων που σβήνει συζητήσεις από τα Μηνύματα που είναι παλιές και η αυτόματη διαγραφή μουσικής κατεβασμένης από το Apple Music που επίσης δεν ακούμε συχνά.

Αυτά λοιπόν και θα δούμε σιγά-σιγά κι άλλες νέες λειτουργίες του iOS με τον καιρό.