Το iPhone 8 υποστηρίζει ταχύτητες 1 gigabit! | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Το iPhone 8 υποστηρίζει ταχύτητες 1 gigabit!

Το νέο iPhone 8 υποστηρίζει ουσιαστικά ταχύτητες του 1 gigabit σε LTE συνδέσεις.

Αρχικά, η αυτοψία της iFixit στο iPhone 8, δεν εμφάνισε κάτι ουσιαστικό πέρα από κάποιες διαφορετικές βίδες σε σχέση με το 7 και τη δυσκολία αφαίρεσης της γυάλινης πλάτης. Ως εδώ, μία από τα ίδια. Αλλά όταν προχώρησαν στον έλεγχο των τσιπ που ήταν στοιβαγμένα μέσα στη συσκευή, παρατήρησαν κάτι περίεργο. Απ’ ό,τι φαίνεται, η Apple δημιούργησε το πρώτο της gigabit LTE smartphone που μπορεί να κατεβάζει με τεράστιες ταχύτητες. ή τουλάχιστον θεωρητικά όλα αυτά, μιας και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Κατ’ αρχήν, η Apple δεν αναφέρθηκε σε κάτι τέτοιο στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Αν και τα καινούρια iPhone υποστηρίζουν όλο και περισσότερες LTE μπάντες, η εταιρία δεν ισχυρίζεται ότι η συσκευή αυτή ειδικά υποστηρίζει gigabit LTE.

Το Galaxy S8 της Samsung καθώς και άλλα καινούρια μοντέλα, όπως το Essential,  υποστηρίζουν επίσημα τέτοιες ταχύτητες καθώς έχουν gigabit LTE μόντεμ. Και κάτι τέτοιο θα γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο από δω και πέρα σε καινούριες συσκευές που θα κυκλοφορούν. Οι πάροχοι όμως δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα να παρέχουν τέτοιες ταχύτητες. Στις ΗΠΑ πάλι, όλοι οι μεγάλοι πάροχοι υπόσχονται να το έχουν πετύχει μέχρι τα τέλη του 2017.

Τι γίνεται λοιπόν; Κάποιες πηγές λένε ότι η Apple χρησιμοποίησε μόντεμ και από την Qualcomm και από την Intel στα νέα iPhone. Όμως ενώ της Qualcomm τα μόντεμ υποστηρίζουν gigabit ταχύτητες, αυτά της Intel δεν υποστηρίζουν. Η Intel βέβαια, έχει στα σκαριά ένα μόντεμ τέτοιο, αλλά ακόμη δεν ήταν έτοιμο και άρα δεν χρησιμοποιήθηκε στα νέα iPhone.

Όσον αφορά την πολιτική της Apple στο θέμα, η Qualcomm την κατηγόρησε ότι μειώνει επί τούτου τις ταχύτητες στα μόντεμ της Qualcomm, ώστε να μη διαφέρουν σε επιδόσεις από τα μόντεμ της Intel κι έτσι τα iPhone με Intel μόντεμ να μην υπολείπονται αυτών με μόντεμ της Qualcomm. Μύλος η υπόθεση.

Στο iPhone που άνοιξε η iFixit, υπήρχε μόντεμ της Qualcomm με gigabit ταχύτητα LTE. Δε γνωρίζουμε ακόμη αν όντως υπάρχουν iPhone 8 με μόντεμ της Intel. Και η σιωπή της Apple όσον αφορά την υποστήριξη τέτοιων ταχυτήτων είναι σίγουρα ύποπτη. Κα σε ερώτηση επί του θέματος δεν έχει υπάρξει απάντηση ακόμη από την εταιρία.

Έτσι, αυτό που ξέρουμε, είναι ότι, ενώ κάποια τουλάχιστον iPhone 8 υποστηρίζουν gigabit LTE ταχύτητες, η Apple για τη ώρα, δεν αναφέρεται επίσημα σε κάτι τέτοιο.

Κράτα τοΚράτα το