Το LG V30 έχει μια από τις καλύτερες οθόνες | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

6986049080

Digital Cube

Το LG V30 έχει μια από τις καλύτερες οθόνες

Κυκλοφορεί όπου να ‘ναι το νέο LG V30 και πιθανόν να έχει την καλύτερη οθόνη που υπάρχει.

Η LG είναι γνωστή για τις εκπληκτικές OLED οθόνες της (ίσως τις καλύτερες που υπάρχουν), οπότε γιατί δε χρησιμοποιεί αυτές τις οθόνες και στα smartphone της; Να μια ερώτηση που αξίζει πολλά. Φαίνεται όμως πως δε χρειάζεται πια να ψάχνουμε για απάντηση.

Το επερχόμενο LG V30, που θα κάνει τα αποκαλυπτήριά του στην έκθεση IFA στο Βερολίνο, στις 31 Αυγούστου, θα είναι το πρώτο μοντέλο της LG, μετά το LG Flex 2 του 2015, που θα έχει μια από αυτές τις εκπληκτικές OLED οθόνες της εταιρίας. Και αυτή δε θα είναι μια συνηθισμένη 6 ιντσών οθόνη, όπως ανακοίνωσε η LG πρόσφατα. Στην πραγματικότητα, μπορεί η οθόνη του νέου μοντέλου της LG να ξεπερνάει σε ποιότητα και αυτή την οθόνη Infinity του Galaxy Note 8.

Για αρχή, το V30 θα έχει μια οθόνη Ρ-OLED που σημαίνει πλαστική OLED, κάτι που επίσης σημαίνει ότι θα μπορεί να καμπυλώνει στα πλάγια όπως του Samsung. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι η LG ισχυρίζεται ότι η τοποθέτηση των pixel της οθόνης σε πλαστικό υπόστρωμα αντί του γυάλινου δίνει πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο σύνολο της οθόνης. Και πέραν του στοιχείου ανθεκτικότητας, η οθόνη θα προστατεύεται από το γνωστό μας Gorilla Glass 5 για επιπλέον προστασία.

Ποτέ δεν έχουμε δει καμένα pixel σε OLED οθόνες, αλλά η LG δηλώνει ότι η προχωρημένη ενσωμάτωση και η τεχνολογία σάρωσης pixel, εξαφανίζουν την παραμικρή πιθανότητα τέτοιου προβλήματος. Τι είναι οι τεχνολογίες αυτές; Έχουν να κάνουν με τη μείωση της οξείδωσης των pixel που μαζί με τη σάρωση, θα έχει σαν αποτέλεσμα την βελτιωμένη απόδοση της μπαταρίας της συσκευής. Κι αυτό γιατί θα χρειάζεται λιγότερη ενέργεια τροφοδοσίας για κάθε pixel.

Η ποιότητα εικόνας θα είναι απερίγραπτη χάρη στην τεχνολογία FullVision που χρησιμοποιεί η LG και που παράγει πλουσιότερα και τελειότερα μαύρα με μια ανάλυση της τάξης των 2880 x 1440 pixel. Η οθόνη θα καλύπτει το 148% του χρωματικού χώρου sRGB και 109% του DCI-P3. Και όπως και οι τηλεοράσεις της, θα υποστηρίζει HDR10 χρωματική απόδοση για ακόμη καλύτερη αντίθεση.

Η LG μείωσε το πλαϊνό πλαίσιο του V30 κατά 20% πάνω και 50% κάτω  σε σύγκριση με το προηγούμενο V20. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει 6 ίντσες οθόνη σε ένα σώμα μικρότερο του προηγούμενου V20 με την οθόνη των 5,7 ιντσών.

Η μεγάλη αντίπαλος είναι βέβαια η οθόνη Infinity των νέων Galaxy μοντέλων της Samsung με εξίσου κορυφαία χαρακτηριστικά και καθόλου πλαίσιο στο πλάι.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του LG V30 περιλαμβάνουν ένα Snapdragon 835 CPU, ένα πανίσχυρο τετραπλό DAC (digital audio converter – μετατροπέας ψηφιακού σε αναλογικό ήχο) για τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση ποιότητας ήχου, και υποστήριξη της πλατφόρμας Google Daydream για εικονική πραγματικότητα. Περιμένουμε να το δούμε από κοντά.