Το Microsoft Pix αποκτά έξυπνα καλλιτεχνικά στιλ που θα αλλάξουν τις φωτογραφίες σας | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Το Microsoft Pix αποκτά έξυπνα καλλιτεχνικά στιλ που θα αλλάξουν τις φωτογραφίες σας

Αν σας αρέσουν τα καλλιτεχνικά στιλ ζωγραφικής, σχεδίου και άλλα στις φωτογραφίες σας, το Microsoft Pix – ο επεξεργαστής εικόνων της εταιρίας – μόλις απέκτησε και αυτά.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη δίνει δύναμη και στο Pix της Microsoft δίνοντας του τη δυνατότητα να συλλαμβάνει καλύτερες φωτογραφίες με το να επιλέγει την καλύτερη σκηνή από πολλαπλές που «τραβάει» η κάμερα και να σας την προτείνει με τη χρήστη μιας μεθόδου «ριπής» ώστε να ρυθμίζει κατά το δυνατόν καλύτερα το τελικό αποτέλεσμα. Τώρα, το ίδιο αυτό νευρωνικό δίκτυο βοηθά τους χρήστες, πέρα από την καλύτερη σκηνή, να έχουν και καλλιτεχνικά αποτελέσματα στη φωτογραφία τους με τη χρήση έτοιμων preset ζωγραφικής παρόμοιων με αυτά που χρησιμοποιεί μια άλλη γνωστή εφαρμογή, το Prisma.

Η ενημέρωση της εφαρμογής της Microsoft, που έγινε στις 15 Ιουνίου, δίνει στο Pix τη δυνατότητα να μετατρέπει τις φωτογραφίες μας σε έργα τέχνης διαφόρων στιλ. Σε αντίθεση με την εφαρμογή των γνωστών μας εφέ, το σύστημα που χρησιμοποιεί το Pix (όπως και το Prisma) είναι η εξ’ ολοκλήρου επανασχεδίαση της εικόνας με τη χρήση του συγκεκριμένου στιλ που επιλέξαμε σαν να έγινε από τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Η συγκεκριμένη ενημέρωση έφερε αρχικά 11 τέτοια preset στο Pix με αρκετά μεγάλο εύρος διαφορετικών στιλ. Και βέβαια θα ακολουθήσουν κι άλλα στη συνέχεια.

Μαζί με το νέο αυτό χαρακτηριστικό, προστέθηκε και η λειτουργία αναπαράστασης της ζωγραφικής την ώρα που γίνεται η εφαρμογή του εφέ μέσω ενός βίντεο παρέλευσης χρόνου (time-lapse video)!

Και οι δύο αυτές νέες δυνατότητες δημιουργήθηκαν με την εκπαίδευση νευρωνικών δικτύων στο να μάθουν πώς «δουλεύεται» ένα στιλ ζωγραφικής όπως θα έκανε ο αντίστοιχος ζωγράφος! Με την ανάλυση του τι κάνει τη διαφορά μεταξύ διαφορετικών σχολών, το πρόγραμμα είναι ικανό να μάθει το πώς πραγματικά να μετατρέπει φωτογραφίες σε αληθινούς ζωγραφικούς πίνακες.

Παράλληλα, με την ενημέρωση αυτή, η Microsoft «σπρώχνει» τη χρήση της Τ.Ν στην ίδια τη συσκευή και όχι στο «Σύννεφο» (κάτι που απαιτεί σύνδεση με το Internet όπως κάνει το Prisma). Και παρόλο που το μέγεθος και οι απαιτήσεις επεξεργασίας ενός νευρωνικού δικτύου απαιτούν τη δύναμη του «Συννέφου» και των δικτύων του, η Microsoft κατέφερε να το «χωρέσει» στις συσκευές μας, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να επιβάλλουμε ένα στιλ σε μια φωτό χωρίς σύνδεση δικτύου.

Θα το βρείτε στο iOS App Store (https://itunes.apple.com/gr/app/id1127910488?mt=8).