Το Siri ηχείο της Apple ετοιμάζεται να βγει στην αγορά. | Digital Cube

Δωρεάν αποστολή/παράδοση με ACS Πανελλαδικά

211 411 6454

Digital Cube

Το Siri ηχείο της Apple ετοιμάζεται να βγει στην αγορά.

Ο πόλεμος των έξυπνων ηχείων που ελέγχουν το σύστημα διασκέδασης – και όχι μόνο – του έξυπνου σπιτιού μαίνεται και η Apple μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple έχει μπει στη φάση παραγωγής ενός ηχείου που θα έχει τη Siri ενσωματωμένη και θα ελέγχεται από τη φωνή μας. Παρόλο που το ηχείο θα βγει στην αγορά αργότερα φέτος, ωστόσο προβλέπεται ότι η παρουσίασή του θα γίνει στη WWDC 2017 τον Ιούνιο.

Μέχρι τώρα η Amazon είναι αυτή που κυριαρχεί στο συγκεκριμένο χώρο με το ηχείο της Echo που περιλαμβάνει την ψηφιακή της βοηθό Alexa. Ταυτόχρονα και η Google παρουσίασε πέρυσι το δικό της Google Home speaker και πρόσφατα ανακοίνωσε μια αναβάθμισή του που θα επιτρέπει να παίρνουμε και τηλέφωνα μέσω αυτού. Ακόμη και η Microsoft με την Cortana και τα ηχεία της Harmon Kardon, μπαίνει στο χορό αυτό το φθινόπωρο.

Πώς θα κάνει η Apple το Siri ηχείο της να ξεχωρίσει από το σωρό; Η εστίαση θα είναι στην ποιότητα ήχου πρώτα, καθώς θα υποστηρίζει ήχο surround sound και πιθανότατα θα έχει αισθητήρες που θα μπορούν να ρυθμίσουν την ποιότητα του ήχου βασιζόμενα στην ακουστική του δωματίου! Επίσης, το ηχείο θα συνεργάζεται άριστα και με τις άλλες υπηρεσίες της εταιρίας, όπως το HomeKit, για τον έλεγχο των συσκευών του έξυπνου σπιτιού, αλλά και με την Apple Music, για να αναφέρουμε μόνο δύο από τις πιθανότερες λειτουργίες-συνεργασίες του ηχείου.

Αν και στη WWDC η Apple συνήθως δεν κάνει ιδιαίτερες παρουσιάσεις hardware, είναι λογικό να θέλει να προωθήσει το Siri-ηχείο για να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη σύνδεση και ολοκλήρωση με εφαρμογές και συσκευές τρίτων κατασκευαστών.

Πέρυσι, στη WWDC και πάλι, η Apple «άνοιξε» τη Siri σε τρίτους κατασκευαστές για να μπορούν να την ενσωματώσουν στις εφαρμογές τους. Όμως αν ένα Siri-ηχείο πρόκειται να ανταγωνιστεί το «θηρίο» της Amazon και τις πολλαπλές δυνατότητές του, τότε η Apple θα πρέπει να ενισχύσει τον αριθμό των εφαρμογών που θα μπορούν να ελέγξουν και να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της Siri.

Ένα ηχείο που θα ελέγχεται από τη Siri, μπορεί να μην είναι το μοναδικό κομμάτι hardware που θα δούμε στη WWDC. Ακούγονται επίσης φήμες για νέα MacBook και iPad και σίγουρα περιμένουμε με αδημονία την εκδήλωση για να δούμε τι ετοιμάζει η εταιρία, μαζί με το iOS 11 που θα μας κάνει μια προεπισκόπηση.